Ενημέρωση με ένα κλικ

Πέθανε ο Γιώργος Γεράρδος, ο ιδρυτής του “Πλαισίου”

Με μια ανακοίνωση, η εταιρεία "Πλαίσιο" ανακοίνωσε την απώλεια του ιδρυτή και προέδρου του ΔΣ, Γιώργου Γεράρδου, ο οποίος αφιέρωσε 57 χρόνια στην αγαπημένη του δημιουργία.

Ο Γιώργος Γεράρδος, ιδρυτής και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του “Πλαισίου”, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών. Η είδηση της απώλειάς του έγινε γνωστή από την ίδια την εταιρεία, η οποία σε ανακοίνωσή της τόνισε την αφοσίωση και το πάθος του Γεράρδου, ο οποίος για 57 συναπτά έτη βρισκόταν καθημερινά δίπλα στο “αγαπημένο του δημιούργημα”.

Γεννημένος το 1946 στο Παλαιό Φάληρο, ο Γιώργος Γεράρδος μεγάλωσε με τις αξίες της εργασίας και της παιδείας, σπουδάζοντας με υποτροφία στο Κολλέγιο Αθηνών. Από τα σχολικά του χρόνια, ξεχώριζε για τη δημιουργικότητα και την ικανότητά του να οραματίζεται το μέλλον, κάτι που τον οδήγησε να ρισκάρει για την πραγμάτωση των ιδεών του.

Το 1969, ως φοιτητής ακόμη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με ελάχιστα δανεικά χρήματα και άφθονη τόλμη, άνοιξε το πρώτο του κατάστημα, μόλις 14 τετραγωνικών μέτρων, στην οδό Στουρνάρη. Αυτή η κίνηση αποτέλεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα.

Ο Γιώργος Γεράρδος χαρακτηριζόταν από την καινοτομία, τη διορατικότητα και την ανθεκτικότητά του απέναντι στις προκλήσεις. Ήξερε να σηκώνεται μετά από κάθε δυσκολία, διατηρώντας πάντα “το καράβι” του μπροστά και επίκαιρο. Για τους 1.700 συνεργάτες του, ο “κύριος Γεράρδος” ήταν απλώς ο “κύριος Γιώργος”, ο οποίος τους γνώριζε με το μικρό τους όνομα και τους ενθάρρυνε με φιλική διάθεση, διατηρώντας πάντα την αίσθηση της ενότητας: “Πλαίσιο είμαστε”.

Ο Γιώργος Γεράρδος αφήνει πίσω του τον γιο του, Κώστα, και τα τρία εγγόνια του. Λεπτομέρειες για την εξόδιο ακολουθία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Η πορεία του Γιώργου Γεράρδου υπήρξε αξιοσημείωτη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών το 1965 και, σε ηλικία 23 ετών, αναγνώρισε τα κενά της αγοράς στον εξοπλισμό τεχνικών γραφείων. Με δανεικά 80.000 δραχμές, ίδρυσε το “Πλαίσιο” το 1969. Η εταιρεία πρωτοπόρησε από την πρώτη μέρα, εξαλείφοντας τους μεσάζοντες και προσφέροντας καλύτερες τιμές στους πελάτες. Το 1973, ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Πολιτικός Μηχανικός στο ΕΜΠ.

Το 1985, παρουσίασε τον πρώτο ΒΤΟ Η/Υ στην Ελλάδα, τον “Turbo X”, ο οποίος μπορούσε να συναρμολογηθεί κατά παραγγελία και να αναβαθμιστεί, προσφέροντας ανταγωνιστικές τιμές. Το 1996, εισήγαγε την πρωτοποριακή χρήση έντυπου καταλόγου για απευθείας πωλήσεις, σε συνδυασμό με in-house call center και παράδοση την επόμενη μέρα, χτίζοντας την ολοκληρωμένη πολυκαναλική εμπειρία.

Το 1999, το “Πλαίσιο” εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και το Plaisio.gr έγινε το πρώτο εμπορικό site τεχνολογίας στην Ελλάδα με δυνατότητα παραγγελίας και παράδοσης. Για οκτώ συνεχόμενα χρόνια, το “Πλαίσιο” συγκαταλέχθηκε στις 500 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη. Το 2009, εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο κέντρο logistics στη Μαγούλα Αττικής, το οποίο αποδείχθηκε κρίσιμο κατά την πανδημία, εξυπηρετώντας 230.000 πελάτες κατά το δίμηνο της πρώτης καραντίνας.

Το 2021, ο Γιώργος Γεράρδος βραβεύτηκε ως “Έλληνας Επιχειρηματίας της Χρονιάς” από την ΕΥ, επιβεβαιώνοντας την επιτυχημένη πορεία και την καινοτόμο προσφορά του. Σήμερα, το “Πλαίσιο”, μετά από 57 χρόνια αδιάλειπτης κερδοφορίας, απασχολεί περίπου 1.700 εργαζόμενους, παραμένοντας συνώνυμο της τεχνολογίας και της άριστης εξυπηρέτησης.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com