Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο καιρός της εβδομάδας: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Προειδοποίηση για πλημμυρικά φαινόμενα από την Αναστασία Τυράσκη – Αναλυτική πρόγνωση μέχρι την Παρασκευή

Η εβδομάδα ξεκινά με βροχοπτώσεις, αρχικά σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα, συνοδευόμενες από καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας. Αυτά τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου της ΕΡΤ Αναστασίας Τυράσκη, αναμένεται να επιμείνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, με πιθανότητα να προκαλέσουν προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζεται για τις περιοχές που έχουν ήδη πληγεί, όπως η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Πελοπόννησος. Από την Τετάρτη και μετά, αναμένονται νέα συστήματα που θα φέρουν ισχυρές βροχές σε αυτές τις περιοχές, φαινόμενα που προβλέπεται να συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα, Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2026:

**Γενικά Χαρακτηριστικά:** Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αρχικά στα δυτικά και βόρεια, και βαθμιαία σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Από το μεσημέρι, τα φαινόμενα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα ενταθούν τοπικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα αργά το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Η πρωινή ορατότητα αναμένεται να είναι τοπικά περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και νότια.
* **Άνεμοι:** Στη βορειοανατολική χώρα, από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές, από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
* **Θερμοκρασία:** Θα σημειώσει πτώση. Στα βόρεια θα φτάσει τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17, και στη νότια νησιωτική χώρα τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

**Περιφερειακές Προβλέψεις:**

* **Αττική:** Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
* **Θεσσαλονίκη:** Νεφώσεις, σταδιακά βροχές και καταιγίδες σε θαλάσσιες/παράκτιες περιοχές, με εντάσεις από το μεσημέρι. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, και από το απόγευμα ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5, με ενίσχυση στα 6 μποφόρ στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
* **Μακεδονία, Θράκη:** Νεφώσεις με βροχές, αρχικά στα ανατολικά, και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες σε θαλάσσιες/παράκτιες περιοχές. Ενίσχυση φαινομένων από το μεσημέρι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 5, με ενίσχυση από το απόγευμα στα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (3-4 βαθμούς χαμηλότερη στη δυτική Μακεδονία).
* **Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος:** Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο, και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου (3-5 βαθμούς χαμηλότερη στο εσωτερικό της Ηπείρου).
* **Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος:** Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες από το πρωί στη Θεσσαλία, και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα νότια θαλάσσια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ, και από το μεσημέρι στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί και στα νότια νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου (2-3 βαθμούς χαμηλότερη στα βόρεια).
* **Κυκλάδες, Κρήτη:** Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες αναμένονται από αργά το απόγευμα στη δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες. Άνεμοι μεταβλητοί 4 μποφόρ, στα νότια δυτικοί 4 με 5, σταδιακά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.
* **Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα:** Αυξημένες νεφώσεις. Βροχές και κατά τόπους καταιγίδες από το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις και στα νότια από δυτικές 3 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση από το απόγευμα στα βορειότερα στα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 12 έως 17, και στα Δωδεκάνησα έως 18-19 βαθμούς Κελσίου.

**Πρόγνωση για αύριο, Τρίτη 10-02-2026:** Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από αργά το απόγευμα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί, στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στο βόρειο Αιγαίο έως 6 με 7 μποφόρ μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

**Πρόγνωση για την Τετάρτη 11-02-2026:** Αυξημένες νεφώσεις με βροχές, αρχικά στα δυτικά και νότια, και από το μεσημέρι και στην υπόλοιπη χώρα. Μεμονωμένες καταιγίδες στα δυτικά, που από το απόγευμα θα ενταθούν, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, και από το απόγευμα στα πελάγη 5 με 6 μποφόρ, με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

**Πρόγνωση για την Πέμπτη 12-02-2026:** Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους και κατά διαστήματα, ενδεχομένως πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τις βραδινές στα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, στα νότια και ανατολικά πελάγη, και από το απόγευμα και στο Ιόνιο, 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

**Πρόγνωση για την Παρασκευή 13-02-2026:** Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, νότια και το ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στα κεντρικά και νότια 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com