Έλον Μασκ: «Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ευτυχία» – Μια παγκόσμια δήλωση
Ο δισεκατομμυριούχος μέσω του X θέτει ένα βαθύ φιλοσοφικό ερώτημα, πυροδοτώντας συζητήσεις για την αξία του πλούτου και της ευτυχίας.
Ο Έλον Μασκ, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, θέτει ένα φιλοσοφικό ερώτημα μέσω της πλατφόρμας X, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι «τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία». Η ανάρτησή του, που συνοδεύτηκε από ένα emoji απογοήτευσης, προσέλκυσε άμεσα εκατομμύρια προβολές και πυροδότησε ένα κύμα αντιδράσεων.
«Όποιος είπε ότι ‘τα λεφτά δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία’ γνώριζε πραγματικά για τι μιλούσε», έγραψε ο Μασκ στο X, την πλατφόρμα την οποία απέκτησε έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022. Η δήλωση αυτή, όπως σημειώνει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εγείρει το ερώτημα αν πρόκειται για μια προκλητική δήλωση ή μια ένδειξη πραγματικής δυστυχίας.
Η τεράστια περιουσία του Μασκ, που υπολογίζεται στα 668 δισεκατομμύρια δολάρια, του επιτρέπει να επιδιώκει φιλόδοξα σχέδια, όπως η αποίκιση του πλανήτη Άρη και η στήριξη του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Στην Tesla, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, οι μέτοχοι υπερψήφισαν στα τέλη του 2025 ένα σχέδιο αποζημίωσης ύψους 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Ο Μασκ έχει επίσης ιδρύσει την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, την startup Τεχνητής Νοημοσύνης xAI και τη SpaceX, εστιάζοντας στον διαστημικό τομέα.
Τα σχόλια κάτω από τη δημοσίευση του Μασκ κυμάνθηκαν από συμπάθεια έως χλευασμό, με κάποιους χρήστες να του προτείνουν να στραφεί προς τη θρησκεία ή τη φιλανθρωπία.
