Αντιπαράθεση στη Βουλή για το τραγικό δυστύχημα στη Χίο
Κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν πυρά για το τραγικό συμβάν και τους διακινητές.
Η Βουλή των Ελλήνων έγινε για άλλη μια ημέρα πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με αφορμή το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη Χίο. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαζαρίδης, απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης, διερωτήθηκε εάν «είναι με τους δολιοφθορείς διακινητές που εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ψυχές ή με το δίκαιο και με τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, που σώζουν χιλιάδες ψυχές στο Αιγαίο;».
Αντιδρώντας σε υψηλούς τόνους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης, δήλωσε: «Δεν τσιμπάμε στο δόλωμα του κ. Λαζαρίδη. Εμείς τιμούμε και με το παραπάνω τους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Εμείς δεν υποστηρίζουμε τους δολοφόνους της αλήθειας κι αυτούς που η συγκάλυψη έχει γίνει δεύτερη φύση τους».
Από την πλευρά της Νέας Αριστεράς, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος, Πέτη Πέρκα, τόνισε: «Φτιάχνετε μια κοινωνία μίσους».
Ο Αλέξης Καζαμίας από την Πλεύση Ελευθερίας κατηγόρησε τον κ. Λαζαρίδη για «χυδαίο λαϊκισμό που δηλητηριάζει την συζήτηση στο Κοινοβούλιο».
