Ενημέρωση με ένα κλικ

Εθνική υδατοσφαίρισης γυναικών: Με την Ουγγαρία ο ημιτελικός του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η Ελλάδα τίθεται αντιμέτωπη με την ισχυρή Ουγγαρία στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας, διεκδικώντας μία θέση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών ετοιμάζεται για έναν ακόμη κρίσιμο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας την Ουγγαρία στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας. Μετά από δύο συνεχόμενες νίκες επί των Μαγυάρων σε τελικούς παγκόσμιων διοργανώσεων πέρυσι, το ελληνικό συγκρότημα στοχεύει αυτή τη φορά στην πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού, κάτι που θα αποτελέσει την πέμπτη συμμετοχή του σε τελικό διοργάνωσης και την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο που της λείπει.

Η Ελλάδα παραμένει αήττητη στη διοργάνωση, διαθέτοντας την καλύτερη επίθεση με 119 γκολ. Ωστόσο, το σημερινό παιχνίδι (3/2, 19:15) χαρακτηρίζεται ως το πρώτο πραγματικά δύσκολο, καθώς η ομάδα του Χάρη Παυλίδη, που έχει ανανεώσει κατά το 1/3 τη σύνθεσή της σε σχέση με το Παγκόσμιο της Σιγκαπούρης και παρατάσσεται χωρίς τις Σάντα και Γιαννοπούλου, καλείται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο.

Αντίθετα, η Ουγγαρία έχει ήδη διαγράψει πορεία με νίκες επί της Ισπανίας (9-7) και ήττα από την Ολλανδία (5-4), ενώ έχει επικρατήσει άνετα επί των υπόλοιπων αντιπάλων της. Οι Μαγυάρες, με την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση της τερματοφύλακα Μπογκλάρκα Νέσμελι, διατηρούν το δυνατό τους πρόσωπο, με την Ρίτα Κέστελι να αποτελεί την ηγέτιδα, υποστηριζόμενη από έμπειρες παίκτριες και ανερχόμενα ταλέντα.

Παραδοσιακή δύναμη στο γυναικείο πόλο, η Ουγγαρία έχει κατακτήσει τρεις φορές το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Παρότι η συλλογή μεταλλίων της είναι πλουσιότερη, η Ελλάδα έχει το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, έχοντας επικρατήσει στα τελευταία δύο τουρνουά. Η προετοιμασία τους περιλάμβανε και ένα φιλικό πριν την Πορτογαλία, όπου η Ουγγαρία νίκησε 18-14 στη Βουδαπέστη.

Ο σημερινός ημιτελικός είναι ο όγδοος για την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, μετρώντας τέσσερις νίκες και τρεις ήττες, συμπεριλαμβανομένης της νίκης επί της Ουγγαρίας το 2012. Στον άλλο ημιτελικό, η Ολλανδία, κάτοχος του τίτλου, αναμένεται να επικρατήσει της Ιταλίας, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή της στον τελικό της Πέμπτης (5/2, 21:15).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com