Ενημέρωση με ένα κλικ

ΚΚΕ εναντίον συνταγματικής αναθεώρησης: “Αντιδραστικές τομές” αντί για “δικαιώματα”

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κατηγορεί την κυβέρνηση για αντιλαϊκές προθέσεις πίσω από τις προτάσεις αναθεώρησης του συντάγματος.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ) απάντησε με δριμύτητα στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη συνταγματική αναθεώρηση, χαρακτηρίζοντας τις προτάσεις ως “επιδίωξη μιας σειράς αντιδραστικών αντιλαϊκών τομών” που επιδιώκουν συνταγματική κατοχύρωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, οι προτεινόμενες αλλαγές περιλαμβάνουν:
* Το χτύπημα των δικαιωμάτων των δημοσίων υπαλλήλων, με την κατάργηση της μονιμότητας.
* Την περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, μέσω της αναθεώρησης του άρθρου 16.
* Τη “συνταγματοποίηση” των “ματωμένων πλεονασμάτων”.

Το ΚΚΕ τονίζει ότι το “βαθύ κράτος” είναι στην πραγματικότητα το “σάπιο αστικό κράτος” και το “κράτος δικαίου” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της τρέχουσας πολεμικής προετοιμασίας, γίνεται ολοένα και πιο εχθρικό προς τους εργαζόμενους και τον λαό, θωρακισμένο για την εξυπηρέτηση της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Επιπλέον, το ΚΚΕ επεσήμανε ότι, ενώ οι συνέπειες του “νόμου περί ευθύνης υπουργών” έγιναν πιο εμφανείς μέσω των υποθέσεων των Τεμπών και του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε την τροποποίηση και όχι την κατάργηση του άρθρου 86. Το ΚΚΕ είχε προτείνει την κατάργησή του στην προηγούμενη συνταγματική αναθεώρηση, αλλά συνάντησε άρνηση από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ δηλώνει ότι αντιπαλεύει τον πυρήνα των προτεινόμενων συνταγματικών αλλαγών και, ως εκ τούτου, δεν πρόκειται να δώσει καμία συναίνεση, ούτε στην προτείνουσα ούτε στην αναθεωρητική Βουλή. Καλεί τον κ. Μητσοτάκη να αναζητήσει τις συναινέσεις του στα κόμματα της “συστημικής αντιπολίτευσης”, τα οποία, κατά την άποψή του, συμφωνούν στις στρατηγικές επιλογές, διαφωνώντας μόνο στο ποιος θα τις υλοποιήσει και πώς.

Τέλος, το ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για τη συνταγματική αναθεώρηση, με κριτήριο την υποστήριξη των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, χωρίς αυταπάτες για τον αντιδραστικό ρόλο και τα ασφυκτικά όρια του αστικού συντάγματος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com