Ζημιές σε τράπεζες και καταστήματα στα Άνω Πατήσια, τέσσερις προσαγωγές
Άγνωστοι με καλυμμένα χαρακτηριστικά έσπασαν βιτρίνες, με την αστυνομία να διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό τους.
Ελεύθεροι αφέθηκαν οι τέσσερις που είχαν προσαχθεί μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στα Άνω Πατήσια τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Ιανουαρίου. Οι προσαχθέντες δεν προέκυψε ότι είχαν εμπλοκή στα γεγονότα, κατά τα οποία κουκουλοφόροι προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές σε τράπεζες και καταστήματα.
Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση, ενώ η αστυνομία θα εξετάσει βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή με στόχο την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο μετά τη 1:20 π.μ., τουλάχιστον 15 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κινήθηκαν ομαδικά και φωνάζοντας συνθήματα, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων χρησιμοποιώντας αντικείμενα. Το περιστατικό σημειώθηκε στην Πατησίων, στο ύψος της Αγίας Λαύρας. Οι δράστες, προερχόμενοι από τον σταθμό ηλεκτρικού Άνω Πατήσια, κατευθύνθηκαν επί της Πατησίων μέχρι την οδό ΜακΜίλαν.
Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι τέσσερα καταστήματα, μεταξύ των οποίων τράπεζες και ένα κατάστημα τηλεπικοινωνιακού φορέα, είχαν υποστεί ζημιές. Η Άμεση Δράση και ομάδες ΔΙ.ΑΣ. προχώρησαν σε αναζητήσεις στην περιοχή, οδηγώντας σε τέσσερις προσαγωγές.
Σημειώνεται ότι το κλίμα ήταν τεταμένο τις τελευταίες ημέρες, με την ΕΛ.ΑΣ. να έχει ανακοινώσει απαγόρευση συναθροίσεων λόγω της επετείου της κρίσης των Ιμίων.
