Ενημέρωση με ένα κλικ

Οδύνη στην Ισπανία: Βασιλείς Φίλιππος και Λετίθια θρηνούν θύματα σιδηροδρομικής τραγωδίας

Το βασιλικό ζεύγος της Ισπανίας επιστρέφει εσπευσμένα από την Αθήνα για να συμπαρασταθεί στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής σύγκρουσης τρένων στο Adamuz.

Η Ισπανία συγκλονίστηκε από την είδηση της σιδηροδρομικής καταστροφής στο Adamuz, όπου η σύγκρουση δύο αμαξοστοιχιών στις 18 Ιανουαρίου άφησε πίσω της 45 νεκρούς. Το τραγικό γεγονός βρήκε τον βασιλιά Φελίπε και τη βασίλισσα Λετίθια στην Αθήνα, όπου παρευρίσκονταν στην κηδεία της πριγκίπισσας Ειρήνης. Η αντίδρασή τους, ωστόσο, ήταν άμεση.

«Κατανοώ την απόγνωση των οικογενειών και τον μεγάλο αριθμό των τραυματιών, είμαστε όλοι ανήσυχοι», δήλωσε ο βασιλιάς Φίλιππος από την ελληνική πρωτεύουσα, προαναγγέλλοντας την εσπευσμένη επιστροφή τους. Η βασίλισσα Λετίθια, εμφανώς συγκινημένη, τόνισε ότι η προτεραιότητα της στιγμής ήταν «να συνοδεύσουμε, να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε όλους όσους επλήγησαν από αυτό το φρικτό ατύχημα».

Η βουβή οδύνη στη Huelva

Στο Παλάτι των Σπορ «Carolina Marín» της Huelva, η ατμόσφαιρα ήταν βαριά. Το βασιλικό ζεύγος, τηρώντας το αυστηρό πρωτόκολλο του πένθους, βρέθηκε ανάμεσα σε 336 συγγενείς των θυμάτων, επιζώντες και απλούς πολίτες. Κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής τελετής, που τελέστηκε υπό τους ήχους πένθιμων εμβατηρίων, οι Βασιλείς δεν έκρυψαν τη συγκίνησή τους, προσφέροντας λόγια παρηγοριάς σε όσους έχασαν τους αγαπημένους τους μέσα σε δευτερόλεπτα. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στους διασώστες και τους κατοίκους της περιοχής, των οποίων η έγκαιρη παρέμβαση στο «σημείο μηδέν» απέτρεψε ακόμα μεγαλύτερη τραγωδία.

Η επίσκεψη στο σημείο της καταστροφής

Πριν από την τελευταία πράξη του πένθους, ο βασιλιάς Φελίπε και η βασίλισσα Λετίθια επισκέφθηκαν το σημείο της σύγκρουσης στο Adamuz, προκειμένου να αντιληφθούν το μέγεθος της καταστροφής. Ο Βασιλιάς, απευθυνόμενος στα συνεργεία διάσωσης και το ιατρικό προσωπικό, υπογράμμισε τη σημασία του συντονισμού σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές. «Ένα κράτος δείχνει τη δύναμή του στον τρόπο που διαχειρίζεται τις έκτακτες ανάγκες και συντονίζει τις υπηρεσίες του, ώστε οι πολίτες να νιώθουν προστατευμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμα και κατά την παρουσία τους στην έκθεση τουρισμού FITUR, η θλίψη ήταν εμφανής στα πρόσωπά τους. Υπογράφοντας στο βιβλίο των επισκεπτών, το ζεύγος άφησε ένα μήνυμα που αντανακλούσε το εθνικό πένθος: «Θέλουμε να καταθέσουμε τη μαρτυρία του κοινού μας πόνου με όλους τους Ισπανούς μπροστά στη σιδηροδρομική τραγωδία που συνέβη στο Adamuz της Κόρδοβα. Με όλη μας την αγάπη, Felipe R, Letizia R.».

Το δυστύχημα, που προκλήθηκε από τον εκτροχιασμό ενός τρένου Iryo και τη σύγκρουση με ένα Alvia, παραμένει μια ανοιχτή πληγή για τη χώρα, με τις εικόνες από την κηδεία στη Huelva να συνθέτουν το τελευταίο κεφάλαιο μιας ανείπωτης εθνικής τραγωδίας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com