Ενημέρωση με ένα κλικ

Πρόστιμο σε Ελβετή πολιτικό για χρήση εικόνας της Παναγίας ως στόχο σκοποβολής

Η Σάνια Αμέτι καταδικάστηκε για πράξη που προκάλεσε σάλο, ενώ είχε παραιτηθεί από το κόμμα της.

Ελβετικό δικαστήριο επέβαλε χρηματικό πρόστιμο σε 33χρονη πολιτικό, η οποία είχε προκαλέσει ευρεία δυσφορία το 2024. Η πολιτικός χρησιμοποίησε εικόνα της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας ως στόχο για να εξασκηθεί με αεροβόλο πιστόλι, ανεβάζοντας σχετικές φωτογραφίες στο Instagram.

Η Σάνια Αμέτι καταδικάστηκε σε πρόστιμο 500 ελβετικών φράγκων (544 ευρώ). Επιπλέον, της επιβλήθηκε χρηματική ποινή 3.000 ελβετικών φράγκων, η οποία θα καταβληθεί σε 60 ημερήσιες δόσεις, με διετή αναστολή.

Η Αμέτι, προερχόμενη από βοσνιακή οικογένεια που μετανάστευσε στην Ελβετία, εντάχθηκε στο κόμμα Οικολόγων Φιλελευθέρων (GLP) το 2020. Έχει επίσης διατελέσει μέλος του δημοτικού συμβουλίου της Ζυρίχης.

Τον Σεπτέμβριο του 2024, η ανάρτηση φωτογραφιών από την εξάσκησή της στη σκοποβολή, με τη χρήση εικόνας της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας ως στόχου, πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων. Μετά από λίγες ώρες, αφαίρεσε την ανάρτηση και ζήτησε «συγγνώμη» από την εκκλησία. Πριν από τη διαγραφή της από το κόμμα GLP, η ίδια παραιτήθηκε.

Ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την αθώωσή της, επικαλούμενος ψυχικό τραύμα που υπέστη η Αμέτι σε παιδική ηλικία, σχετικό με τον θάνατο του αδελφού της στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995). Η ίδια παρέμεινε σιωπηλή κατά τη διάρκεια της δίκης. Πριν από αυτήν, είχε δηλώσει ότι χρησιμοποίησε μια σκισμένη σελίδα από έντυπο ως στόχο για την εξάσκησή της.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com