Η ΑΕΚ νίκησε την Άλμπα Βερολίνου σε θρίλερ στη SUNEL Arena
Η Ένωση έκανε την ανατροπή και έφτασε στο 2-0 στον όμιλο του Basketball Champions League, με εξαιρετική εμφάνιση της ομάδας και στήριξη από την ποδοσφαιρική ομάδα.
Σε μια συγκλονιστική αναμέτρηση που διεξήχθη στη SUNEL Arena, η αλύγιστη ΑΕΚ κατάφερε να επικρατήσει της Άλμπα Βερολίνου με 88-80, διαμορφώνοντας έτσι το σκορ στο 2-0 στον όμιλο του Basketball Champions League. Οι ηττημένοι βρίσκονται πλέον στο 1-1, ενώ η Ένωση μετρά επτά συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις.
Η ατμόσφαιρα στη SUNEL Arena ήταν ηλεκτρισμένη, με τους φιλάθλους να υποστηρίζουν σθεναρά τους παίκτες του Σάκοτα, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια εντυπωσιακή ανατροπή και πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη. Κορυφαίος για την «Βασίλισσα» ήταν ο Μπάρτλεϊ, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους, ενώ από την αντίπαλη ομάδα ξεχώρισε ο Καγίλ με 18. Στο τέλος του αγώνα, καθοριστική ήταν η συμβολή του Χαραλαμπόπουλου.
Στο γήπεδο βρέθηκε και η ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ, εκφράζοντας την αμέριστη στήριξή της στη μπασκετική. Μάνταλος, Νίκολιτς, Ριμπάλτα, Πήλιος, Βίντα, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς και Γιόβιτς εισέπραξαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Επιπλέον, ο Νίκολιτς και ο Σάκοτα βραβεύτηκαν από την Ακαδημία, σε μια συγκινητική στιγμή.
Για την ΑΕΚ, ο Μπράουν έκανε το ντεμπούτο του, ενώ οι Νάναλι και Κατσίβελης δεν αγωνίστηκαν.
Η Άλμπα μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, προηγηθείτε με 13-22 στο 7ο λεπτό χάρη στον Καγίλ. Η ΑΕΚ, αν και βρέθηκε πίσω, κατάφερε να μειώσει σε 18-24 πριν το τέλος της περιόδου, με τον ψηλό της ομάδας να διαμορφώνει το 22-26 στο κλείσιμο του δεκαλέπτου.
Στη δεύτερη περίοδο, ο Φλιώνης με εύστοχες βολές έκανε το 35-40 για την ΑΕΚ στα μέσα του δεκαλέπτου. Ο Μπάρτλεϊ με ένα κρίσιμο τρίποντο μείωσε σε 38-40, ξεσηκώνοντας τους πάντες στη SUNEL Arena και αναγκάζοντας τον προπονητή της Άλμπα να καλέσει timeout. Λίγο αργότερα, ο Μπράουν με ένα όμορφο καλάθι έφερε το σκορ στο 42-44 στο 19ο λεπτό. Ο Μπάρτλεϊ, φτάνοντας τους 14 πόντους, μείωσε τη διαφορά σε 46-51, καθώς η ΑΕΚ αντιμετώπιζε δυσκολίες στα ριμπάουντ.
