Το ρετιρέ της Αλίκης Βουγιουκλάκη: Αλήθειες και διαψεύσεις για την πώλησή του
Ο μεσίτης που διαχειρίζεται την πώληση του εμβληματικού ακινήτου διαψεύδει τις φήμες περί έλλειψης ενδιαφέροντος και αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη διαδικασία.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται το ιστορικό ρετιρέ της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη, με φήμες να κάνουν λόγο για έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, ο Νίκος Πετσιώτης, ιδιοκτήτης ενός από τα μεσιτικά γραφεία που έχουν αναλάβει τη διαχείριση της πώλησης, διέψευσε κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα, χαρακτηρίζοντάς τα «στερείται πάσης πραγματικότητος και λογικής».
Μιλώντας στην Ελισάβετ Οικονόμου και στην εκπομπή «Super Κατερίνα», ο κ. Πετσιώτης τόνισε ότι μόνο το δικό του γραφείο έχει επισκεφθεί το ακίνητο με τουλάχιστον τέσσερις δυνητικούς πελάτες, γεγονός που καταδεικνύει ότι το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και ενεργό.
Επεξηγώντας τους λόγους που η διαδικασία πώλησης απαιτεί χρόνο, ο μεσίτης επισήμανε τη φύση του ακινήτου: «Είναι λογικό ένα ακίνητο αυτού του εύρους τιμής, που είναι πάρα πολλά τα χρήματα, αλλά και του κύρους και του γοήτρου της περιοχής, να μην πωλείται τόσο εύκολα». Πρόκειται, όπως εξήγησε, για ένα ακίνητο υψηλών απαιτήσεων, τοποθετημένο στην ακριβότερη γειτονιά της Αθήνας, γεγονός που καθιστά την οκτάμηνη διαδικασία πώλησης απόλυτα φυσιολογική.
Σχετικά με τη μείωση της τιμής, ο κ. Πετσιώτης ξεκαθάρισε ότι δεν συνδέεται με έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος. Η αλλαγή τιμής, όπως ανέφερε, ανταποκρίνεται στην ελάχιστη τιμή που έχουν ορίσει οι δικηγόροι των κληρονόμων και ο εκτελεστής της διαθήκης, βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια περί «αζήτητου» ρετιρέ.
Επιπλέον, αποκάλυψε την ύπαρξη ενός σοβαρού υποψήφιου αγοραστή από το εξωτερικό. «Έχουμε έναν μεγαλοεπιχειρηματία της Νέας Υόρκης, Ελληνοαμερικανό, ο οποίος εξετάζει με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον την αγορά του», δήλωσε. Ο κ. Πετσιώτης εξέφρασε την προσωπική του εκτίμηση ότι «εντός του 2026 θα μεταβιβαστεί το ακίνητο», υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα πλέον αφορά αποκλειστικά τη διαπραγμάτευση.
