Νέα τραγωδία συγκλονίζει την οικογένεια του ΠΑΟΚ: Επτά οπαδοί σκοτώθηκαν σε τροχαίο στη Ρουμανία
Φρικτό δυστύχημα στοίχισε τη ζωή σε επτά νέους ανθρώπους που ταξίδευαν για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, ενώ τρεις τραυματίστηκαν σοβαρά.
Μια ανείπωτη τραγωδία χτύπησε την πόρτα της οικογένειας του ΠΑΟΚ, με επτά οπαδούς της ομάδας να χάνουν τη ζωή τους σε φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία. Οι οπαδοί, νεαρής ηλικίας, ταξίδευαν με βαν από την Κατερίνη με προορισμό τη Γαλλία, για να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας τους κόντρα στη Λιόν για το Europa League.
Η μοίρα, όμως, τους επεφύλαξε ένα τραγικό παιχνίδι. Στον αυτοκινητόδρομο DN6 – E70 στη Ρουμανία, γνωστό ως «δρόμος θανάτου» λόγω των συχνών δυστυχημάτων, το βαν που μετέφερε τους φιλάθλους, μετά από επικίνδυνη προσπέραση, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα στο αντίθετο ρεύμα. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα διαλύθηκε, με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατο έξι επιβαινόντων. Ένας ακόμη υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. Τρεις ακόμη τραυματίστηκαν σοβαρά, χωρίς, ευτυχώς, να κινδυνεύει η ζωή τους.
Οι επιβαίνοντες στο βαν, ηλικίας έως 30 ετών, προέρχονταν κυρίως από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Κατερίνη και περιοχές της Θεσσαλονίκης. Ένας από τους νεκρούς μάλιστα, είχε ταξιδέψει από το Βέλγιο για να βρεθεί στον αγώνα.
Οδηγοί και αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν το μέγεθος της καταστροφής. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα διαλύθηκε σε χιλιάδες κομμάτια, ενώ λαμαρίνες εκτοξεύτηκαν σε μεγάλη απόσταση. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα πυροσβεστικές και ασθενοφόρες δυνάμεις, με τους τραυματίες να ανασύρονται από τα συντρίμμια και να μεταφέρονται στο πλησιέστερο νοσοκομείο.
Η διοίκηση του Νοσοκομείου Επειγόντων Περιστατικών της Τιμισοάρα, μέσω του διευθυντή του, Μιχάι Μπαλάν, παρείχε λεπτομέρειες για την κατάσταση των τριών τραυματιών. Ένας φέρει πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη, πλευρών και κλείδας. Ο δεύτερος έχει κάταγμα στη σπονδυλική στήλη και τραύμα στο κεφάλι, ενώ ο τρίτος ήταν σε καλύτερη κατάσταση.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, συγκλονισμένη από το τραγικό γεγονός, ζήτησε από την UEFA την αναβολή του αγώνα με τη Λιόν, αίτημα το οποίο, ωστόσο, απορρίφθηκε. Παρά την άρνηση, η ομάδα προχώρησε σε σειρά ενεργειών, με τον πρόεδρο Ιβάν Σαββίδη να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα για την περίθαλψη των τραυματιών, τη μεταφορά των σορών των θυμάτων και την υποστήριξη των οικογενειών. Εκπρόσωποι της ΠΑΕ, νομικοί και μέλη της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι βρίσκονται στη Ρουμανία για τον συντονισμό των απαραίτητων διαδικασιών.
Στο γήπεδο της Τούμπας, σε κλίμα πένθους και συγκίνησης, ο προπονητής Ράζβαν Λουτσέσκου, οι παίκτες και άλλα στελέχη του ΠΑΟΚ, τίμησαν τη μνήμη των επτά αδικοχαμένων οπαδών, αφήνοντας λουλούδια και εκφράζοντας την οδύνη τους. Οι σημαίες της Τούμπας κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η ομάδα εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη με ένα συγκλονιστικό μήνυμα, υπογραμμίζοντας ότι η οικογένεια του ΠΑΟΚ θα είναι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων.
Ο Ιβάν Σαββίδης, συντετριμμένος, δήλωσε ότι «αυτά τα παιδιά, τα παιδιά του ΠΑΟΚ, είναι δικά μας παιδιά, είναι μέλη μιας μεγάλης οικογένειας. Κι εμείς κάνουμε τα πάντα για την οικογένειά μας και δεν αφήνουμε κανέναν μόνο».
Ο πολιτικός κόσμος και ο κόσμος του αθλητισμού εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ, ευχόμενος παράλληλα την ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.
