Ολυμπιακός: Μεγάλη νίκη στην Κωνσταντινούπολη, ανέβηκε τέταρτος στην EuroLeague
Οι «ερυθρόλευκοι» λύγισαν την Αναντολού Εφές με 74-68, παρά το κακό δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μια σημαντική εκτός έδρας νίκη στην Κωνσταντινούπολη, επικρατώντας της Αναντολού Εφές με 74-68, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της EuroLeague. Η ομάδα του Πειραιά, με αυτή την τέταρτη διαδοχική της νίκη και έβδομη στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, ανέβηκε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 15-8, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο.
Παρόλο που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν επιβάλει το ρυθμό τους στο πρώτο ημίχρονο, φτάνοντας στο +17 (31-48), το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε αγχωτικό. Η Έφες αντέδρασε, μειώνοντας τη διαφορά, όμως ο Ολυμπιακός, χάρη σε καθοριστικό τρίποντο του Τόμας Ουόκαπ και την επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ, κατάφερε να διασφαλίσει τη νίκη. Ο Βεζένκοφ σημείωσε 19 πόντους, ενώ ο Ουόκαπ πρόσθεσε 6 πόντους και 9 ασίστ.
Σημαντική συμβολή είχε και ο Ντόντα Χολ, ο οποίος, απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ, τελείωσε το παιχνίδι με 10 πόντους και 7 ριμπάουντ. Από την πλευρά της Αναντολού Εφές, που παρέμεινε ουραγός με 6-18, ξεχώρισαν οι Πι Τζέι Ντόζιερ (16π.) και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Σέιμπεν Λι (13π., 5 ασίστ, 5 κλεψίματα).
Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στο Τελ Αβίβ, γνωρίζοντας την ήττα από τη Μακάμπι με 75-71. Η ομάδα της Αθήνας υποχώρησε στο 14-10 στη βαθμολογία.
Σε άλλα παιχνίδια της αγωνιστικής, η Ρεάλ Μαδρίτης ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά τη νίκη της επί της Μονακό (90-78). Η Μπάγερν επικράτησε της Βαλένθια (93-89), η Ζάλγκιρις Κάουνας έκανε το 2/0 στη διπλή εβδομάδα νικώντας στο Μιλάνο την Αρμάνι (82-86), ενώ η Ντουμπάι επικράτησε της Παρί (79-99).
