Έκτακτη Ανάγκη Πολιτικής Προστασίας στον Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα
Ο Δήμος κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση πλημμυρών και κατολισθήσεων, με ισχύ για τρεις μήνες.
Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι εκτάκτες ανάγκες και να διαχειριστούν οι συνέπειες, όπως πλημμύρες και κατολισθήσεις, που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της προηγούμενης ημέρας. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν την περιοχή, οδηγώντας στην απόφαση αυτή.
Η κήρυξη σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης ελήφθη από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Ν. Παπαευσταθίου, και θα ισχύει για τρεις μήνες, από την ημερομηνία εκδήλωσης του φαινομένου έως και την 21η Απριλίου 2026.
Παράλληλα, νέες εικόνες καταστροφής έρχονται στη δημοσιότητα, με αυτοκίνητα να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χείμαρρους λάσπης και φερτών υλικών. Υπενθυμίζεται ότι και ο Δήμος Γλυφάδας έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
