Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας κατηγορεί τους Ευρωπαίους για «συνενοχή» με τον Τραμπ

Ο Γκάβιν Νιούσομ ζητά αποφασιστικότερη στάση έναντι των απαιτήσεων του Αμερικανού προέδρου για τη Γροιλανδία.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά των Ευρωπαίων ηγετών, κατηγορώντας τους για «συνενοχή» λόγω της ανεπαρκούς αντίστασής τους στις απαιτήσεις του Ντόναλντ Τραμπ αναφορικά με τη Γροιλανδία. Ο Νιούσομ, ο οποίος θεωρείται ισχυρό φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2028, δήλωσε την Τρίτη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ότι οι Ευρωπαίοι «χειραγωγούνται» από τον Τραμπ, χαρακτηρίζοντας τις διαπραγματευτικές τους προσπάθειες «ανοησία» και όχι διπλωματία.

«Ήρθε η ώρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να σοβαρευτούν», δήλωσε ο Νιούσομ με έντονο ύφος, προσθέτοντας: «Δεν αντέχω αυτή τη στάση συνενοχής. Ανθρώπους που υποκύπτουν. Θα έπρεπε να είχα φέρει επιγονατίδες για όλους τους παγκόσμιους ηγέτες… αυτό είναι αξιοθρήνητο».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ο Νιούσομ συνηθίζει να ειρωνεύεται Αμερικανούς πολιτικούς που, κατά την άποψή του, προσεγγίζουν υπερβολικά τον Τραμπ, χρησιμοποιώντας την ατάκα περί επιγονατίδων για να γονατίζουν ευκολότερα. Μάλιστα, στην προσωπική του ιστοσελίδα πωλούνται επιγονατίδες με αντίγραφο της υπογραφής του Τραμπ, οι οποίες διαφημίζονται ως «Για όλες τις ανάγκες υποτέλειας προς τον Τραμπ, τώρα σε ρεπουμπλικανικό κόκκινο. Στην εξευτελιστικά χαμηλή τιμή της ψυχής σας».

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται διστακτικοί να ρισκάρουν ανοιχτή ρήξη με τις ΗΠΑ, βασικό εμπορικό εταίρο και πυλώνα ασφαλείας. Ωστόσο, οι απαιτήσεις του Τραμπ για την απόκτηση ελέγχου της Γροιλανδίας, σε συνδυασμό με τις απειλές του για επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, προκάλεσαν σύγχυση και οργή, αλλά και συζητήσεις για αντίποινα μέσω ευρωπαϊκών δασμών προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com