Ενημέρωση με ένα κλικ

Η Κατερίνα Στεφανίδη επιστρέφει στους αγώνες μετά τη γέννηση του παιδιού της

Η Ελληνίδα επικοντίστρια θα κάνει την επανεμφάνισή της στο μίτινγκ της Νέας Υόρκης την 1η Φεβρουαρίου, με στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μπέρμιγχαμ.

Λίγο πριν συμπληρωθούν επτά μήνες από τη γέννηση του πρώτου της παιδιού, η κορυφαία Ελληνίδα επικοντίστρια Κατερίνα Στεφανίδη είναι έτοιμη να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους. Με την πλέον σημαντική αθλητική της πρόκληση να είναι η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου στο Μπέρμιγχαμ το καλοκαίρι, η Στεφανίδη έχει θέσει ως προτεραιότητα την προετοιμασία της για τον μεγάλο αυτό στόχο.
Προκειμένου να βρει ξανά τον ρυθμό των αγώνων και να αποκτήσει την αίσθηση της επαφής με τα κοντάρια, η Στεφανίδη θα συμμετάσχει στο μίτινγκ κλειστού στίβου της Νέας Υόρκης, την 1η Φεβρουαρίου. Η επιλογή αυτή έγινε καθώς πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα της μίτινγκ, όπου θα έχει την ευκαιρία να αισθανθεί ξανά την αγωνιστική ατμόσφαιρα.
«Ο στόχος μας για το 2026 είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού τον Αύγουστο στο Μπέρμιγχαμ. Δεν σκοπεύω να κάνω όλη τη σεζόν στον κλειστό. Επειδή όμως αρχίζω και νιώθω καλά και επιπλέον χρειάζομαι μια αγωνιστική πίεση για να ανέβω στο επόμενο επίπεδο προπονητικά, αποφασίσαμε να πάμε στη Νέα Υόρκη και ανάλογα με το πώς θα πάει, θα δούμε αν θα συνεχίσουμε ή όχι στον κλειστό», δήλωσε η έμπειρη αθλήτρια στο segas.gr.
Η ίδια πρόσθεσε: «Τα κοντάρια που κρατάω αυτή τη στιγμή είναι μικρά και ο αγώνας θα με βοηθήσει να βάλω και μεγαλύτερα. Για εμάς μια επίδοση στα 4,40 μ. στον πρώτο αγώνα θα είναι καλό σημάδι, γιατί θεωρώ ότι αν φτάναμε στο 4,40 μ. στη Νέα Υόρκη, μέσα στον Φεβρουάριο, θα μπορούσαμε να πάμε ακόμη υψηλότερα. Ο στόχος είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της προπόνησης, βάζοντας αυτή την αγωνιστική πίεση. Όλες οι αποφάσεις αυτή τη στιγμή γίνονται για να είμαι καλά στο Ευρωπαϊκό. Αυτό μας ενδιαφέρει, αυτός είναι ο μοναδικός μας στόχος».
Η αθλήτρια, που προπονείται υπό την καθοδήγηση του Μίτσελ Κρίερ, έδωσε τον τελευταίο της αγώνα στις 8 Σεπτεμβρίου 2024. Τη χρονιά αυτή, είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, το πέμπτο συνολικά μετάλλιο στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com