Φρικτό περιστατικό στη Μινεάπολη: Ομοσπονδιακός πράκτορας σκοτώνει γυναίκα εν ψυχρώ
Αμετανόητος ο δράστης, αδιάφορος κοιτάζει το κινητό του μετά τον πυροβολισμό, ενώ ακούγονται φωνές «ντροπή σου!»
Βίντεο που έχει προκαλέσει σοκ απεικονίζει τον εν ψυχρώ πυροβολισμό μιας 37χρονης γυναίκας στην Μινεάπολη, με πρωταγωνιστή έναν ομοσπονδιακό πράκτορα. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν πλάνα όπου ο πράκτορας, που φέρεται να αφαίρεσε τη ζωή της γυναίκας, απομακρύνεται από το όχημα όπου συνέβη το τραγικό συμβάν με αξιοσημείωτη ψυχραιμία, κοιτάζοντας μάλιστα το κινητό του τηλέφωνο. Καθώς απομακρύνεται, ακούγεται μια γυναίκα να του φωνάζει «ντροπή σου!».
Το περιστατικό έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στη γειτονιά Powderhorn της Μινεάπολης, όταν πράκτορας της Immigration and Customs Enforcement (ICE) πυροβόλησε θανάσιμα την 37χρονη Ρενέ Νικόλ Γκουντ, η οποία βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό της. Αυτόπτες μάρτυρες κατέγραψαν τη στιγμή που η Γκουντ, η οποία περιγράφεται από τη μητέρα της ως «η ποιήτρια και το πιο ευγενικό άτομο που ξέρω», δεν σταμάτησε παρά τις εντολές των πρακτόρων. Ως αποτέλεσμα, ένας από αυτούς πυροβόλησε τρεις φορές προς το παράθυρο του οδηγού, προκαλώντας τη θανάσιμη τραυμάτιση της γυναίκας στο κεφάλι.
Μία αυτόπτης μάρτυρας, η Μπέτσι, κάτοικος της περιοχής, περιέγραψε στο ABC News την τρομακτική εμπειρία της, δηλώνοντας: «Κατάλαβα ότι το σώμα μου ήταν σε κατάσταση σοκ. Ένιωθα πραγματικά τρομοκρατημένη από αυτό που συνέβαινε». Συνεχίζοντας την αφήγησή της, ανέφερε ότι άκουσε σφυρίγματα και κόρνες και ακολούθησε τον ήχο. Φτάνοντας στη διασταύρωση των οδών East 34th Street και Portland Avenue, είδε «μια συστάδα οχημάτων στη μέση του δρόμου, ανάμεσά τους κι ένα μπορντό SUV».
