Ελισάβετ Μουτάφη: Μητρότητα, ηλικία και η καθημερινότητα στα 48
Η ηθοποιός μιλάει για τις σωματικές αντοχές, τα νεύρα και τον τρόπο που διαχειρίζεται την αγωνία ως μητέρα.
Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» με την Αθηναΐδα Νέγκα, η ηθοποιός Ελισάβετ Μουτάφη μοιράστηκε σκέψεις για τη μητρότητα, την επίδραση της ηλικίας και τον τρόπο που βιώνει την καθημερινότητά της.
«Στα 48 με 49 που είμαι τώρα, δεν έχω τις ίδιες αντοχές που θα είχα στα 25», παραδέχτηκε η Ελισάβετ Μουτάφη, τονίζοντας τις σωματικές διαφορές και τις αλλαγές που επιφέρουν τα χρόνια. «Στη δουλειά μου το βλέπω, δεν έχεις τα ίδια κουράγια. Ούτε τα νεύρα σου. Έχουν περάσει πολλά πράγματα. Μπορείς να φιλοσοφείς τα πράγματα ή να σκέφτεσαι ή να ξέρεις ή να έχουν βγει… να έχεις δει πέντε πράγματα και να μπορείς να τα διαχειριστείς ίσως καλύτερα. Αλλά τα νεύρα είναι νεύρα, η κούραση είναι κούραση», δήλωσε η ηθοποιός.
Περιγράφοντας τον εαυτό της ως «χαλαρή μαμά», η κυρία Μουτάφη δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «παθαίνω και τα νεύρα μου», αλλά δεν είναι ο τύπος της μητέρας που θα ανησυχεί υπερβολικά για κάθε κίνδυνο. «Είμαι αγχώδης άνθρωπος ρε παιδί μου. Στους ρόλους την ευχαριστιέμαι την υστερία. Εκτονώνεσαι», είπε χαρακτηριστικά.
Με χιούμορ αναφέρθηκε και στον σύντροφό της, Μάνο Νιφλή, λέγοντας: «Για τον Μάνο να δεις πόσο αδιανόητο είναι, που μου λέει τώρα «Τώρα κλαις εσύ; Να σε πιστέψω; Αλήθεια το λες;». Έχω ευκολία στη δουλειά μου, αλλά όχι τόσο στην προσωπική μου ζωή», συμπλήρωσε.
