Ενημέρωση με ένα κλικ

Βελτίωση στους χρόνους αναμονής στα ΤΕΠ: Τα επίσημα στοιχεία

Σημαντική μείωση κατά 60% στον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης ασθενών, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) παρουσιάζουν αξιοσημείωτη βελτίωση στους χρόνους εξυπηρέτησης των ασθενών, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, τον Δεκέμβριο του 2025 ο μέσος χρόνος αναμονής στα ΤΕΠ διαμορφώθηκε στις 3 ώρες και 53 λεπτά, μια εντυπωσιακή μείωση σε σύγκριση με τις περσινές περιόδους, όπου ο μέσος χρόνος αναμονής ξεπερνούσε τις 9,5 ώρες. Αυτή η εξέλιξη, που ανέρχεται περίπου στο 60% μείωσης, αποδίδεται στις πρωτοβουλίες και τα προγράμματα που έχουν υλοποιηθεί στο σύστημα υγείας.

Ο υπουργός Υγείας παρουσίασε συγκεντρωτικά στοιχεία για τη λειτουργία των ΤΕΠ, τα οποία καταγράφονται μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος ιχνηλάτησης ασθενών. Σύμφωνα με αυτά, η περίοδος Φεβρουαρίου – Νοεμβρίου 2025 κατέγραψε μείωση κατά 65% στον μέσο χρόνο εξυπηρέτησης.

Αν και αναγνωρίζεται μια μικρή αύξηση κατά 7% στον χρόνο εξυπηρέτησης για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2025, αυτή συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση της προσέλευσης στα ΤΕΠ. Η αυξημένη κίνηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην έξαρση των αναπνευστικών νοσημάτων κατά τους χειμερινούς μήνες.

Ειδικότερα, για τον Δεκέμβριο, ο μέσος χρόνος εξυπηρέτησης βρίσκεται κάτω από το όριο των τεσσάρων ωρών, ενισχύοντας την εικόνα βελτίωσης.

Αναλυτικά στοιχεία για την περίοδο 16-22 Δεκεμβρίου, για την τελευταία εφημερία, παρουσιάζουν ενδεικτικά:
* ΓΝΑ Γεννηματάς: 1.031 περιστατικά, 4,45 ώρες εξυπηρέτηση.
* ΠΓΝ Αττικόν: 770 περιστατικά, 4,03 ώρες εξυπηρέτηση.
* ΓΝΑ Ευαγγελισμός: 864 περιστατικά, 3,48 ώρες εξυπηρέτηση.
* ΓΝΑ ΚΑΤ: 468 περιστατικά, 3,47 ώρες εξυπηρέτηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com