Ενημέρωση με ένα κλικ

Κατάσχεση πετρελαιοφόρου στον Περσικό Κόλπο από τους Φρουρούς της Επανάστασης

Ιρανικές δυνάμεις προχώρησαν σε κατάσχεση πλοίου με 4 εκατομμύρια λίτρα λαθραίων καυσίμων, ενώ το πλήρωμα αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από αλλοδαπούς.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, η επίλεκτη στρατιωτική μονάδα του Ιράν, προχώρησαν σήμερα στην κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου στον Περσικό Κόλπο, με την αιτιολογία του «λαθρεμπορίου καυσίμων». Η κρατική τηλεόραση του Ιράν, επικαλούμενη τον στρατηγό Αμπάς Γκολαμσαχί, μετέδωσε ότι οι ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών «κατέσχεσαν πλοίο που μετέφερε 4 εκατομμύρια λίτρα λαθραίων καυσίμων». Το ρεπορτάζ ανέφερε επιπλέον ότι κανένα από τα 16 μέλη του πληρώματος δεν ήταν Ιρανός, χωρίς όμως να γίνονται γνωστές οι εθνικότητες των ναυτικών ή η ταυτότητα του πλοίου.
Το περιστατικό σημειώθηκε καθώς το δεξαμενόπλοιο «προσπαθούσε να εγκαταλείψει τα ιρανικά χωρικά ύδατα», σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση. Οι τιμές των καυσίμων στο Ιράν είναι από τις χαμηλότερες παγκοσμίως, γεγονός που καθιστά το εμπόριο με άλλες χώρες ιδιαίτερα επικερδές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 13 Δεκεμβρίου, ιρανικές δυνάμεις είχαν προχωρήσει σε παρόμοια κατάσχεση πετρελαιοφόρου δεξαμενόπλοιου στον Κόλπο του Ομάν. Τότε, στο πλοίο επέβαιναν 18 ναυτικοί από την Ινδία, τη Σρι Λάνκα και το Μπανγκλαντές, όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com