Ενημέρωση με ένα κλικ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για «κατάρρευση αξιοπιστίας»

Σφοδρή επίθεση από το ΠΑΣΟΚ στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, για τη διαχείριση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις κατηγορίες για «εικονικά ενοικιαστήρια» και «φοροδιαφυγή».

Το ΠΑΣΟΚ απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον ίδιο για «θράσος» και για την «κατάρρευση της αξιοπιστίας» του ΟΠΕΚΕΠΕ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι καταψήφισε την «υποκρισία» και την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να παρουσιάσει μια «πρόχειρη διοικητική μεταφορά» ως «μεταρρύθμιση», με μοναδικό σκοπό τη διαχείριση των εντυπώσεων και όχι την ουσιαστική εξυγίανση του οργανισμού.

Το ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι η κυβέρνηση, η οποία τώρα μιλά για «νέα εποχή», είναι η ίδια που επέτρεψε και ανέχθηκε φαινόμενα όπως «εικονικά ενοικιαστήρια γεωργικής γης», «αλλεπάλληλες μεταβιβάσεις με εναλλασσόμενους ενοικιαστές και ιδιοκτήτες κάθε χρόνο», «δηλώσεις χωρίς πραγματική αγροτική δραστηριότητα», καθώς και την «προκλητική απόκτηση πολυτελών αυτοκινήτων από πρόσωπα που δήλωναν ελάχιστα ή μηδενικά εισοδήματα». Όλα αυτά, υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ, συνέβαιναν υπό την εποπτεία της ΑΑΔΕ, την οποία η κυβέρνηση τώρα παρουσιάζει ως «αδιάφθορο σωτήρα». «Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι που όφειλαν να γίνουν, δεν έγιναν. Τα προφανή φορολογικά και περιουσιακά ασύμβατα αγνοήθηκαν. Το σκάνδαλο δεν αποκαλύφθηκε από το κράτος, αλλά από την ευρωπαϊκή εισαγγελία», τονίζει το κόμμα.

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι ο κ. Μαρινάκης επιλέγει να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ και στον Νίκο Ανδρουλάκη διότι δεν μπορεί να απαντήσει στο ουσιώδες ερώτημα: ποιοι ευθύνονται που επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας στήθηκε και λειτούργησε αυτός ο μηχανισμός καταστρατήγησης των αγροτικών ενισχύσεων. Το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει ότι δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει πολιτικές επιλογές που απλώς μεταφέρουν το πρόβλημα από υπηρεσία σε υπηρεσία, χωρίς κάθαρση, χωρίς σχέδιο και χωρίς σεβασμό στους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. «Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να στοχοποιήσει την αντιπολίτευση, η αλήθεια είναι μία: η κρίση αξιοπιστίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ονοματεπώνυμο – και αυτό είναι κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com