Σοβαρές πλημμύρες στο Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι από σφοδρές βροχοπτώσεις
Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, νερά εισέβαλαν σε ξενοδοχεία και εμπορικά κέντρα – Εργασία από το σπίτι για πολλούς
Ισχυρά καιρικά φαινόμενα έπληξαν τα ξημερώματα της Παρασκευής τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι και το Άμπου Ντάμπι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις. Πολλές περιοχές βυθίστηκαν στο νερό, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε «ποτάμια» και τα νερά να εισβάλλουν σε ξενοδοχειακές μονάδες και εμπορικά κέντρα. Οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν σε εκτεταμένες συστάσεις για εργασία από το σπίτι, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών.
Στο Άμπου Ντάμπι, η καταιγίδα εκδηλώθηκε με ιδιαίτερη ένταση κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά τα ακραία φαινόμενα που είχαν σημειωθεί την Πέμπτη στο Ντουμπάι. Παρότι οι βροχές δεν έφτασαν τα επίπεδα της καταιγίδας του Απριλίου του 2024, η οποία είχε προκαλέσει εκτεταμένο χάος, τα προβλήματα στις μετακινήσεις και στις υποδομές δεν άργησαν να γίνουν αισθητά.
Το υπουργείο Ανθρώπινων Πόρων ανακοίνωσε ότι η οδηγία για τηλεργασία αφορά όσους εργαζομένους μπορούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους εξ αποστάσεως. Ακολούθως, οι Αρχές του Ντουμπάι αποφάσισαν την καθολική εφαρμογή τηλεργασίας για το προσωπικό της κυβέρνησης, με στόχο τον περιορισμό της έκθεσης των πολιτών στις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.
Για λόγους ασφάλειας, έκλεισαν προσωρινά δημόσιες παραλίες, πάρκα και δημοφιλείς χώροι ψυχαγωγίας, ανάμεσά τους και το Global Village στο Ντουμπάι. Παράλληλα, μέσω της γραμμής έκτακτης ανάγκης, οι κάτοικοι του Ντουμπάι έλαβαν επίσημες ειδοποιήσεις που τους καλούσαν να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους «εκτός αν είναι απολύτως απαραίτητο» έως το μεσημέρι της Παρασκευής. Στο Άμπου Ντάμπι, αντίστοιχες συστάσεις παρατάθηκαν έως τις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας).

