Conference League: Ολοκληρώθηκε η φάση των ομίλων – Ποιες ομάδες προκρίθηκαν στους «16»
Γνωστές οι 24 ομάδες που συνεχίζουν στα νοκ-άουτ, με την ΑΕΚ να εξασφαλίζει απευθείας πρόκριση στους «16» μετά από επική ανατροπή.
Με την ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής στη League Phase του Europa Conference League, έγιναν γνωστές οι 24 ομάδες που συνεχίζουν στην επόμενη φάση των νοκ-άουτ, ενώ 12 ομάδες αποχαιρετούν την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική σκηνή.
Η ΑΕΚ, μετά από μια εντυπωσιακή ανατροπή και νίκη με 3-2 επί της Κραϊόβα, κατέλαβε την 3η θέση στην τελική βαθμολογία του ομίλου της. Αυτή η θέση της εξασφαλίζει απευθείας την πρόκριση στους «16» του θεσμού, με τους αγώνες να είναι προγραμματισμένοι για τις 12 και 19 Μαρτίου.
Οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 9 έως 24 θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους στους «16» μέσω της ενδιάμεσης φάσης των νοκ-άουτ, η οποία θα διεξαχθεί στις 19 και 26 Φεβρουαρίου.
Τα πιθανά ζευγάρια για την ενδιάμεση φάση θα οριστικοποιηθούν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026, στο “House of European Football”, την έδρα της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας.
Οι οκτώ ομάδες που εξασφάλισαν την απευθείας πρόκριση στους «16» είναι οι εξής: Στρασμπούρ, Ρακόβ, ΑΕΚ, Σπάρτα Πράγας, Ράγιο Βαγεκάνο, Σαχτάρ Ντόνετσκ, Μάιντς, ΑΕΚ Λάρνακας.
Οι πιθανές αναμετρήσεις για την ενδιάμεση φάση είναι:
1) Λοζάνη/Κρίσταλ Πάλας εναντίον Ζρίνσκι/Σίγκμα Όλομουτς
2) Λεχ Πόζναν/Σαμσουνσπόρ εναντίον Κουόπιο/Σκεντίγια
3) Τσέλιε/Αλκμάαρ εναντίον Νόα/Ντρίτα
4) Φιορεντίνα/Ριέκα εναντίον Γιαγκελόνια/Ομόνοια
Αντίστοιχα, οι αναμετρήσεις της φάσης των «16» θα διαμορφωθούν ως εξής:
Νικητές 1 εναντίον Μάιντς ή ΑΕΚ Λάρνακας
Νικητές 2 εναντίον Ράγιο Βαγεκάνο ή Σαχτάρ Ντόνετσκ
Νικητές 3 εναντίον ΑΕΚ ή Σπάρτα Πράγας
Νικητές 4 εναντίον Στρασμπούρ ή Ρακόβ
Οι ακριβείς ημερομηνίες για τις επόμενες φάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

