Αναστασία Τυράσκη: Πτώση θερμοκρασίας και βροχές τις επόμενες ημέρες
Ο καιρός σήμερα αίθριος, όμως από αύριο αναμένονται αλλαγές με βροχοπτώσεις και ψύχρα σε πολλές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της μετεωρολόγου της ΕΡΤ, Αναστασίας Τυράσκη, ο καιρός σήμερα αναμένεται να παραμείνει αίθριος, με μοναδικές εξαιρέσεις την εμφάνιση τοπικών ομιχλών. Ωστόσο, οι επόμενες ημέρες φέρνουν σημαντικές μεταβολές, με την πτώση της θερμοκρασίας και βροχοπτώσεις να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Την Παρασκευή, δεν αναμένονται βροχές. Στο Αιγαίο και στο ανοιχτό βόρειο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν με ένταση 4 με 5 μποφόρ. Το μεσημέρι, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14-15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις νησιωτικές περιοχές και την ηπειρωτική Ελλάδα θα αγγίξει τους 18-19 βαθμούς. Στην Αττική, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 17 βαθμούς το μεσημέρι. Παρόμοια, χωρίς νεφώσεις και με αίθριο καιρό, θα είναι και η Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο, αναμένεται μια μικρή μεταβολή του καιρού με αύξηση των νεφώσεων. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, καθώς οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν ελαφρώς. Παράλληλα, προβλέπονται ασθενείς τοπικές βροχές στα Ανατολικά ηπειρωτικά, στη Χαλκιδική, στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, στην Εύβοια, καθώς και στα βόρεια της Κρήτης.
Επιπλέον, ένα αβαθές χαμηλό αναμένεται να σχηματιστεί στο νότιο Ιόνιο, φέρνοντας τοπικές βροχοπτώσεις. Ωστόσο, είναι πιθανό αυτές να μην επηρεάσουν την ηπειρωτική Ελλάδα, παραμένοντας στα όρια της δυτικής Πελοποννήσου και των Ιονίων νήσων, χωρίς να επεκταθούν περαιτέρω.
Η Κυριακή θα παρουσιάσει παρόμοια εικόνα, με ελαφρώς αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και στα βόρεια της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορρά με ένταση 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σταθερή, χωρίς αξιόλογη μεταβολή από το Σάββατο.
Τη Δευτέρα, ο καιρός αναμένεται αίθριος, με αραιές νεφώσεις στο Αιγαίο και στη βόρεια Κρήτη. Την Τρίτη, οι εντάσεις των ανέμων θα είναι χαμηλότερες. Τέλος, την Τετάρτη και την Πέμπτη, αναμένονται λίγες βροχές στα δυτικά της χώρας.