Ενημέρωση με ένα κλικ

Απόστολος Σίσκος: Σπουδαίο πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Ο Έλληνας πρωταθλητής κολύμβησης κατέρριψε το δικό του ρεκόρ, κατακτώντας την έκτη θέση στον τελικό της διοργάνωσης στην Πολωνία.

Με μια αξιοσημείωτη επίδοση που έκανε την Ελλάδα περήφανη, ο Απόστολος Σίσκος ολοκλήρωσε τις συμμετοχές του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που πραγματοποιείται στο Λούμπλιν της Πολωνίας. Στον τελικό των 200μ. ύπτιο, ο 20χρονος αθλητής κατέκτησε την έκτη θέση, επιτυγχάνοντας ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ με χρόνο 1:50.26.
Η επίδοση αυτή ξεπέρασε κατά σχεδόν μισό δευτερόλεπτο το προηγούμενο ρεκόρ του Απόστολου Χρήστου (1:50.75), το οποίο είχε σημειωθεί ακριβώς τέσσερα χρόνια νωρίτερα, στις 3 Δεκεμβρίου 2021, στο Αϊντχόφεν. Πέραν του ανδρικού ρεκόρ, ο Σίσκος έκανε και πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Νέων Κ23, βελτιώνοντας το 1:50.99 που είχε επιτύχει στον χθεσινό ημιτελικό της 2ας Δεκεμβρίου.
Το χρυσό μετάλλιο στην κούρσα απονεμήθηκε στον 18χρονο Ιρλανδό Τζον Σορτ, ο οποίος σημείωσε εντυπωσιακό παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων, καθώς και ρεκόρ αγώνων, με χρόνο 1:47.89. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Γάλλος Μεουέν Τομάκ με 1:48.62, ενώ το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Τσέχος Γιαν Τσέικα με 1:49.43.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com