Ενημέρωση με ένα κλικ

Γλυκερία: Τα θυμάται όλα από την πλούσια πορεία της και μια συγκινητική ιστορία από την πρώτη περιοδεία στις ΗΠΑ

Η σπουδαία ερμηνεύτρια μίλησε για τα πρώτα της βήματα, τις συνεργασίες που την σημάδεψαν και την προσωπική της ζωή

Η Γλυκερία, η σπουδαία ερμηνεύτρια, μίλησε σε συνέντευξή της στην εκπομπή “Νωρίς Νωρίς”, ανατρέχοντας στην πλούσια πορεία της στον χώρο της μουσικής, αλλά και αποκαλύπτοντας μια ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή από την πρώτη της περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

«Έπεσα κατευθείαν στα βαθιά, γιατί λόγω της οικογένειάς μου, εγώ ήξερα πολλά τραγούδια. Ήξερα τα ρεμπέτικα, ήξερα τον Τσιτσάνη, τον Μητσάκη, τον Βαμβακάρη και τα λοιπά. Και όταν κλήθηκα εκεί, όταν έγινε αυτή η δουλειά, επειδή δεν ήταν ένα κοσμικό κέντρο με μεγάλα ονόματα, εγώ είχα τη δυνατότητα να πω πολλά τραγούδια. Και έτσι έπεσα στα βαθιά που λέμε», δήλωσε η Γλυκερία, περιγράφοντας τις πρώτες της εμφανίσεις.

Η ίδια θυμάται: «Εξέπνεε τότε η εποχή του νέου κύματος και στο πρώτο μέρος έλεγα τραγούδια του Δήμου Μούτση, του Μάνου Χατζιδάκη, του Μίκη Θεοδωράκη και όλα αυτά που περιλάμβανε αυτή η εποχή και αυτό το είδος τραγουδιού. Και στο δεύτερο μέρος, βεβαίως, έλεγα τα λαϊκά μου τραγούδια που τα αγαπώ πάρα πολύ».

Ο Απόστολος Καλδάρας χαρακτηρίζεται από την ερμηνεύτρια ως ο άνθρωπος που της έδωσε το «διαβατήριο» για την επιτυχία. «Πραγματικά με το μεγάλο, σπουδαίο όνομά του και βεβαίως τα σπουδαία τραγούδια που έχει δώσει στον κόσμο. Στην ουσία ήταν ο δεύτερος δίσκος μου, αλλά είναι σαν ο πρώτος. Ο πρώτος ήταν μια δοκιμή. Κάναμε ένα δίσκο με τον Στέλιο Φωτιάδη. Ήτανε ο πρώτος δίσκος αυτός, αλλά ο δεύτερος ήταν σημαδιακός. Σημάδεψε την πορεία μου», τόνισε.

Σχετικά με την καριέρα της, η Γλυκερία ανέφερε: «Ποτέ δεν μέτρησα με το μέτρο και με το… τρίγωνο και με τα σταθμά και με όλα αυτά την καριέρα μου. Είμαι άνθρωπος που λειτουργώ παρορμητικά, με το ένστικτο. Μ’ αρέσει ο αυθορμητισμός και έτσι είμαι και στις live εμφανίσεις. Αυτό νομίζω ότι κρύβει μια πολύ μεγάλη αλήθεια για τον άνθρωπο».

Ερωτηθείσα για την ισορροπία μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής, η Γλυκερία σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολο να ισορροπήσεις τη δουλειά με την προσωπική ζωή. Καθένας βρίσκει τις ισορροπίες του, βρίσκει τις προτεραιότητές του και επιλέγει και πράττει. Ο ρόλος της μητέρας είναι ένας ρόλος ζωής. Βεβαίως και το τραγούδι για μένα είναι ένας ρόλος ζωής. Είναι πολύ ωραίο να είσαι μητέρα, πραγματικά, να βλέπεις το παιδί σου να μεγαλώνει. Εγώ τώρα βλέπω και δύο εγγονάκια να μεγαλώνουν και χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό. Εντάξει, χρειάζονται ισορροπίες, δεν είναι εύκολο».

Η Γλυκερία ολοκλήρωσε την αφήγησή της με μια ιδιαίτερα συγκινητική ιστορία: «Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου. Πρώτη φορά που πήγα περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο Los Angeles συγκεκριμένα, ήρθε ένας ηλικιωμένος άνθρωπος στο τέλος της παράστασης, ήταν σε ένα θέατρο που παίζαμε και μου είπε ότι ταξίδεψε 800 km. Τον φέραν τα παιδιά του, γιατί ήθελε πριν πεθάνει, μου είπε έτσι, ήθελα πριν πεθάνω, ήθελα να σε δω να τραγουδάς ζωντανά».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com