Σπάνιο τεύχος Superman έσπασε ρεκόρ, πουλήθηκε για 9,12 εκατομμύρια δολάρια
Ένα από τα πιο σπάνια κόμικ όλων των εποχών πωλήθηκε σε δημοπρασία, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην αγορά συλλεκτικών.
Ένα αντίτυπο του πρώτου τεύχους του Superman, που εκδόθηκε το 1939, πωλήθηκε σε δημοπρασία στο Ντάλας για το αστρονομικό ποσό των 9,12 εκατομμυρίων δολαρίων, καταρρίπτοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ στην αγορά συλλεκτικών κόμικ. Το τεύχος, που αρχικά κόστιζε μόλις 10 σεντς, θεωρείται ένα από τα σπανιότερα στην ιστορία των κόμικ. Η εξαιρετική του κατάσταση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανήκει στα 500.000 αντίτυπα της πρώτης εκτύπωσης, εκτόξευσε την αξία του.
Η ιστορία του τεύχους είναι εξίσου εντυπωσιακή. Πριν από έναν χρόνο, τρία αδέρφια το εντόπισαν ξεχασμένο σε ένα χαρτοκιβώτιο στη σοφίτα του σπιτιού τους, ενώ τακτοποιούσαν τα υπάρχοντα της μητέρας τους. Η μητέρα τους τους είχε μιλήσει για μια πολύτιμη συλλογή κόμικ, αλλά ποτέ δεν είχαν φανταστεί το πραγματικό της περιεχόμενο.
Μέχρι σήμερα, το ρεκόρ κατείχε το πρώτο τεύχος του Action Comics, το οποίο είχε φτάσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.