Ενημέρωση με ένα κλικ

Τέταρτος ύποπτος συνελήφθη για τη ληστεία στο Λούβρο

Ολοκληρώνεται το παζλ της εντυπωσιακής κλοπής κοσμημάτων αξίας 88 εκατομμυρίων ευρώ από το Παρίσι.

Στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού συνελήφθη το πρωί της Τρίτης ο τέταρτος και τελευταίος εκ των φερόμενων δραστών της θεαματικής ληστείας που διαπράχθηκε στις 19 Οκτωβρίου στο Μουσείο του Λούβρου. Ο άνδρας, γνωστός στις Αρχές, βρίσκεται πλέον υπό κράτηση αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «κλοπή από οργανωμένη συμμορία» και «σύσταση εγκληματικής ομάδας». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, συνδέεται άμεσα με τους τρεις άλλους κατηγορούμενους που έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Βίντεο από κάμερες ασφαλείας του μουσείου είχαν καταγράψει τέσσερις δράστες να υλοποιούν την τολμηρή επιχείρηση στο εμβληματικό μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Χρησιμοποιώντας γερανό, δύο από αυτούς εισέβαλαν στη Γκαλερί του Απόλλωνα, αφαιρώντας κοσμήματα της γαλλικής βασιλικής συλλογής, η αξία των οποίων εκτιμάται στα 88 εκατομμύρια ευρώ. Οι υπόλοιποι δύο συνεργοί είχαν διαδραματίσει ρόλο φύλαξης εκτός του μουσείου, προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή της ομάδας.

Οι πρώτες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατόπιν ερευνών DNA, οι οποίες οδήγησαν στον εντοπισμό των δύο δραστών που εισήλθαν στον χώρο, του Αγιέντ Γ. και του Αμπντουλάι Ν. Αργότερα, συνελήφθη και ο Σλιμάν Κ., ο οποίος φέρεται να οδηγούσε ένα από τα δύο μηχανάκια που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση. Ο πρόσφατα συλληφθείς την Τρίτη θεωρείται ο τέταρτος άνδρας της ομάδας.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό των πολύτιμων κοσμημάτων, ενώ οι έρευνες παραμένουν σε εξέλιξη με στόχο την αποκάλυψη του πιθανού οργανωτή ή των εντολέων πίσω από την εντυπωσιακή ληστεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com