Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ο εμβολιασμός γρίπης, απλή και αποτελεσματική πρόληψη
Ενημέρωση από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία στον Κωνσταντίνο Τασούλα για την πρόοδο των εμβολιασμών κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο πρόεδρος της εταιρείας, καθηγητής Στέλιος Λουκίδης, ο οποίος μαζί με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικολέττα Ροβίνα και Παρασκευή Κατσαούνου, ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης και του πνευμονιόκοκκου που υλοποιείται στη χώρα.
Η αντιπροσωπεία τόνισε την κρίσιμη σημασία της πρόληψης μέσω του εμβολιασμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των λοιμώξεων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ο κ. Λουκίδης υπογράμμισε ότι ο εμβολιασμός μειώνει τις σοβαρές επιπλοκές, προστατεύει τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και συμβάλλει στη διατήρηση ενός ισχυρού συστήματος υγείας.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία για την ενημέρωση και τους ευχήθηκε επιτυχία στο έργο τους. «Ο εμβολιασμός κατά της γρίπης είναι μία από τις πιο απλές, αλλά ταυτόχρονα και τις πιο αποτελεσματικές πράξεις πρόληψης. Μέσω αυτού, μειώνονται οι σοβαρές επιπλοκές, προστατεύονται οι ευάλωτες ομάδες και διασφαλίζεται η διατήρηση ενός ισχυρού και ανθεκτικού συστήματος υγείας για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Προεδρία της Δημοκρατίας, ανταποκρινόμενη για τέταρτη συνεχή χρονιά στην πρόσκληση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα εμβολιασμού, στο οποίο το προσωπικό της Προεδρίας είχε τη δυνατότητα να συμμετέχει προαιρετικά.