Ενημέρωση με ένα κλικ

Κυβέρνηση: Στηρίξη στους κτηνοτρόφους και προτεραιότητα στα πραγματικά προβλήματα

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Αλεξάνδρα Σδούκου, τονίζει τη δέσμευση για πλήρη στήριξη στους πληγέντες από την ευλογιά και την επερχόμενη ενίσχυση εισοδημάτων, απαντώντας σε επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Η κυβέρνηση εστιάζει στα ουσιαστικά προβλήματα των πολιτών, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, αναφερόμενη στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη στήριξη των κτηνοτρόφων που υπέστησαν απώλειες λόγω της ευλογιάς. «Είναι πολύ σημαντικό να ενισχυθούν αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν το βιός τους. Όταν χάνεις το κοπάδι σου και ζεις από αυτό, χρειάζεται χρόνος για να σταθείς στα πόδια σου από την αρχή», τόνισε η κα. Σδούκου, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης για πλήρη στήριξη έως το τέλος του έτους σε όσους κτηνοτρόφους αναγκάστηκαν να θανατώσουν ζώα.

Σχετικά με τις αγροτικές ενισχύσεις, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ διευκρίνισε ότι οι ευρωπαϊκές αρχές ζήτησαν «εξονυχιστικούς ελέγχους», ενώ η μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ αποτελεί μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί συντονισμό. Παρόλα αυτά, ο μηχανισμός εργάζεται πυρετωδώς ώστε οι πληρωμές να ολοκληρωθούν εντός Νοεμβρίου, παρά τη μικρή καθυστέρηση σε σχέση με τα προηγούμενα έτη.

Επιπλέον, η κα. Σδούκου επισήμανε ότι από τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να γίνει αισθητή η ενίσχυση των εισοδημάτων κατά 2,1 δισ. ευρώ, ενώ ήδη καταβάλλεται η επιστροφή ενοικίου και προχωρά η έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τον πρωτογενή τομέα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ παρουσίασε στοιχεία που καταδεικνύουν την πρόοδο: αύξηση 70% στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων (από 6,6 δισ. το 2019 σε 11 δισ. σήμερα), ένταξη 37.000 νέων αγροτών και αύξηση των συνεταιρισμών. «Αυτά δεν γίνεται να τα μηδενίζουμε», υπογράμμισε.

Η κα. Σδούκου απέφυγε να σχολιάσει φερόμενες δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι οι πολίτες επιθυμούν πρωτίστως λύσεις στα καθημερινά τους προβλήματα. Η Νέα Δημοκρατία λογοδοτεί στους πολίτες για τις πράξεις και τις δεσμεύσεις της, στοχεύοντας στην αυτοδυναμία και στις επόμενες εκλογές, όπως υπογράμμισε, αναφέροντας ως βασικούς πυλώνες της διακυβέρνησης την υψηλή ανάπτυξη, τη μείωση της ανεργίας, την εξωστρέφεια και την αναβάθμιση της χώρας.

Τέλος, σχολιάζοντας τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας την τάση του να συγκλίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που παρουσιάζεται ως «κέντρο».

Η Ελλάδα, όπως τόνισε η κα. Σδούκου, πραγματοποιεί σημαντικά βήματα προόδου, με διεθνείς συμφωνίες, αναβαθμίσεις από οίκους αξιολόγησης και αυξήσεις στα εισοδήματα, τα οποία αγγίζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών. «Ο κόσμος εμπιστεύεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες έχουν παράπονα από την αντιπολίτευση. Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή, αποτελεσματική και προσανατολισμένη στους πολίτες», κατέληξε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com