Η Βάνα Μπάρμπα σχολιάζει τη διαμάχη Γκλέτσου-Μουτίδου και την κατάσταση των ηθοποιών
Η γνωστή ηθοποιός αποκαλύπτει τις δυσκολίες του κλάδου και μιλάει για τις δηλώσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων.
Η Βάνα Μπάρμπα, μιλώντας σε ρεπόρτερ ψυχαγωγικών εκπομπών, τάχθηκε κατά των δηλώσεων που προκάλεσαν ένταση στον καλλιτεχνικό χώρο, αναφερόμενη συγκεκριμένα στη διαμάχη μεταξύ του Απόστολου Γκλέτσου και της Σοφίας Μουτίδου, που ακολούθησε τη δήλωση του Στράτου Τζώρτζογλου περί “μεγάλου κρεβατιού” στο θέατρο.
«Αυτά είναι βλακείες. Μια στιγμή αδυναμίας ήταν, ίσως κουρασμένος από τις πρόβες. Δεν είναι μόνο οι ηθοποιοί που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, άλλες δουλειές είναι πιο “καθαρές”; Ο Απόστολος Γκλέτσος δεν θέλει και πολύ για να εκραγεί», σχολίασε η Βάνα Μπάρμπα, ανακατεύοντας το σοβαρό με το χιούμορ.
Η ηθοποιός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα. «Οι ηθοποιοί στην Ελλάδα γενικώς δεν πληρώνονται. Ζούμε σε συνθήκες που θυμίζουν Τιμπουκτού. Είμαστε λίγο καλύτερα από την Αλβανία, και αυτό με ενοχλεί, γιατί δεν είμαστε Ευρώπη», υπογράμμισε.
Συνεχίζοντας, περιέγραψε τη δυσάρεστη εμπειρία της σε ένα φεστιβάλ, όπου ένιωσε ντροπή βλέποντας τους συναδέλφους της να εμφανίζονται με ατζέντηδες. «Εμείς που χτυπάμε μόνοι μας πόρτες, που κάνουμε μόνοι μας παραγωγές; Συχνά με ρωτούν νέοι που θέλουν να γίνουν ηθοποιοί, και η ευχή μου είναι ο Θεός να τους δίνει δύναμη να αντέχουν», κατέληξε η Βάνα Μπάρμπα.