Athens International Sailing Week 2025: Το Χονγκ Κονγκ στην 13η χώρα που δηλώνει συμμετοχή
Η ιστιοπλοϊκή ελίτ παγκοσμίως συγκεντρώνεται στην Αθήνα, με τη δεύτερη φάση του θεσμού να ξεκινά την Κυριακή στον Σαρωνικό.
Η 34η Athens International Sailing Week 2025 αποκτά διεθνή διάσταση, καθώς το Χονγκ Κονγκ έγινε η 13η χώρα που επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της. Η δεύτερη, κομβική φάση του θεσμού, που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων φίλων του αθλήματος, ξεκινά την Κυριακή στον Σαρωνικό κόλπο.
Συνολικά 13 χώρες, μεταξύ των οποίων η Λιθουανία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Κύπρος, η Ελβετία, η Γερμανία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Ινδία, το Χονγκ Κονγκ, το Ισραήλ, η Τουρκία και φυσικά η Ελλάδα, θα δώσουν το «παρών» με πάνω από 500 σκάφη.
Η πρώτη φάση του αγώνα, που αφορούσε την ολυμπιακή κλάση iQFOiL, στέφθηκε με επιτυχία, προσελκύοντας πλήθος θεατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι Έλληνες αθλητές επέδειξαν εξαιρετική φόρμα, κατακτώντας όλα τα μετάλλια στις τρεις κατηγορίες, με μόλις ένα να καταλήγει στο Ισραήλ. Ο στόχος παραμένει υψηλός, με την εθνική ομάδα να στοχεύει σε διακρίσεις και στις υπόλοιπες κλάσεις.
Η Athens International Sailing Week 2025 θα συνεχιστεί αμείωτη μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, με τις ολυμπιακές κλάσεις 470 mixed, 49er, ILCA 6 γυναικών και ILCA 7 ανδρών να κλέβουν την παράσταση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Athens International Sailing Center, στη Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας. Σημειώνεται ότι παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και τα πανελλήνια πρωταθλήματα.
Η τρίτη και τελευταία φάση του φετινού θεσμού είναι προγραμματισμένη για το διάστημα 20-23 Νοεμβρίου. Οι διεθνείς κατηγορίες 420 θα λάβουν χώρα στον Ν.Ο. Καλαμακίου, οι ILCA 4 και ILCA 6 ανδρών στον Ν.Α.Ο Βούλας, οι Techno στον Ν.Ο. Βουλιαγμένης, ενώ οι Optimist θα φιλοξενηθούν στο Athens International Sailing Center.