Υψηλές Πτήσεις και Εντυπωσιακοί Ελιγμοί στον Φλοίσβο: Εορτάστηκε ο Αρχάγγελος Μιχαήλ με Αεροπορική Επίδειξη
Εκατοντάδες πολίτες απόλαυσαν τη συναρπαστική αεροπορική επίδειξη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή μαχητικών, ιστορικών και πολιτικών αεροσκαφών, παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.
Μια ημέρα γεμάτη εντυπωσιακές εικόνες και ενθουσιασμό έζησαν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της παραλίας του Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου. Λίγο μετά το μεσημέρι, ο ουρανός έγινε το σκηνικό μιας εκπληκτικής αεροπορικής επίδειξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ.
Η εκδήλωση, που προσέλκυσε πλήθος κόσμου κατά μήκος της ακτογραμμής, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το θέαμα των προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών που εκτελούσαν αριστοτεχνικούς ελιγμούς, αλλά και οι διελεύσεις ιστορικών και πολιτικών αεροσκαφών, αιχμαλώτισαν το βλέμμα μικρών και μεγάλων.
Στη συναρπαστική αυτή αεροπορική επίδειξη έλαβαν μέρος:
* Ένα αεροσκάφος F-35 της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας (ITAF).
* Αεροσκάφη Rafale από την 332 Μοίρα (114ΠΜ).
* Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».
* Η Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A «Δαίδαλος».
* Το ιστορικό αεροσκάφος Supermarine Spitfire MJ755, σε σχηματισμό με το T-6 HARVARD.
* Αεροσκάφη από τις εταιρείες «Sky Express» και «Aegean Airlines».
Η επίδειξη αυτή αποτελεί μια ξεχωριστή αφορμή για να τιμηθεί η Πολεμική Αεροπορία και να αναδειχθεί η τεχνογνωσία και το υψηλό επίπεδο των ελληνικών και συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων.