Ενημέρωση με ένα κλικ

Σφοδρό Κύμα Πολικού Ψύχους Σαρώνει τις ΗΠΑ

Θερμοκρασίες ρεκόρ και παγετός πλήττουν από τη Βοστώνη έως τη Φλόριντα, με 170 εκατομμύρια πολίτες να βιώνουν πρόωρο και σφοδρό χειμώνα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα ακραίο κύμα πολικού ψύχους από την Κυριακή, το οποίο έχει επιφέρει θερμοκρασίες που αγγίζουν ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Περισσότεροι από 170 εκατομμύρια πολίτες, εκτεινόμενοι από τη Βοστώνη έως και τη Φλόριντα, βιώνουν έναν από τους πιο πρόωρους και έντονους χειμώνες των τελευταίων ετών, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τον Καναδά σαρώνουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

Σύμφωνα με το Κέντρο Μετεωρολογικών Προβλέψεων του δικτύου FOX, η απότομη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως τα μέσα της επόμενης εβδομάδας, θα επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική επικράτεια των ΗΠΑ. Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι νοτιοανατολικές περιοχές ενδέχεται να καταγράψουν ρεκόρ ψύχους, καθώς η ψυχρή ατμόσφαιρα επεκτείνεται με ταχύτατους ρυθμούς προς τον Νότο. Ακόμη και πόλεις όπως η Ταλαχάσι της Φλόριντα, προβλέπεται να δουν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν μέχρι το πρωί της Τρίτης, πιθανόν νωρίτερα από ό,τι στη Νέα Υόρκη. Αν οι προβλέψεις επαληθευτούν, θα πρόκειται για το πρώτο κύμα παγετού που θα πλήξει τη νοτιοανατολική πολιτεία κατά την τρέχουσα χρονιά.

Η αιτία αυτής της ακραίας μεταβολής είναι μια ισχυρή ατμοσφαιρική διαταραχή που εισέρχεται από τον Καναδά, προκαλώντας δραματική πτώση της θερμοκρασίας στη βόρεια και κεντρική Αμερική. Κάτοικοι σε πολιτείες όπως η Βόρεια και Νότια Ντακότα, η Νεμπράσκα, η Άιοβα και η Μινεσότα, ξύπνησαν την Κυριακή αντιμέτωποι με αισθητές θερμοκρασίες που άγγιζαν μονοψήφιες τιμές, λόγω των ψυχρών ανέμων. Το φαινόμενο συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις, με αναμενόμενα ύψη χιονιού που μπορεί να ξεπεράσουν τα 30 εκατοστά, σηματοδοτώντας ένα από τα πρώτα ισχυρά επεισόδια χειμερινής κακοκαιρίας της περιόδου.

Από τη Δευτέρα, το κύμα ψύχους θα κινηθεί προς τα ανατολικά, φτάνοντας μέχρι τα Απαλάχια Όρη. Μεγάλες πόλεις όπως το Μινεάπολις, το Σεντ Λούις, το Ντιτρόιτ και το Πίτσμπουργκ αναμένεται να καταγράψουν θερμοκρασίες γύρω στους -5°C. Νοτιότερα, σε πόλεις όπως η Ατλάντα, το Ντάλας και το Νάσβιλ, τα θερμόμετρα θα δείχνουν κοντά στους 0°C. Οι άνεμοι, με ριπές που θα φτάνουν τα 50 χλμ/ώρα, αναμένεται να εντείνουν την αίσθηση του ψύχους.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι νυχτερινές θερμοκρασίες θα παραμείνουν σημαντικά κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα σε ολόκληρο τον Νότο. Ρεκόρ ψύχους είναι πιθανό να σημειωθούν σε περιοχές όπως το Τζάκσονβιλ, το Χάντσβιλ, η Σαβάννα και το Μεριντιάν, όπου ο παγετός αναμένεται να επεκταθεί σε ευρεία κλίμακα. Ακόμη και στην κεντρική Φλόριντα, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να υποχωρήσουν κατά 15 έως 20 βαθμούς κάτω από τις συνήθεις για την εποχή τιμές. Στην Τάμπα και το Ορλάντο, οι θερμοκρασίες, που την Κυριακή άγγιζαν τους 29°C, αναμένεται να πέσουν δραματικά στους 4°C έως το πρωί της Τρίτης, υποδηλώνοντας ένα σπάνιο κύμα ψύχους για την πολιτεία.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com