Νέα Πρέσβης ΗΠΑ στην Ύδρα: Τιμή σε Φιλέλληνες και Ιστορικοί Δεσμοί
Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ στο ιστορικό νησί – Βράβευση για τον ρόλο Αμερικανών στην Επανάσταση
Η νέα πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Ελλάδα, Κίμπερλι Γκιλφόιλ, πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στην Ύδρα, ένα νησί που συνδέεται άρρηκτα με την ελληνική ιστορία και την Επανάσταση του 1821. Κατά την άφιξή της στο νησί, η Αμερικανίδα διπλωμάτης έτυχε θερμής υποδοχής από τον δήμαρχο του νησιού, Γιώργο Κουκουδάκη, και μέλη της δημοτικής αρχής.
Σε μια σεμνή τελετή που έλαβε χώρα στο ιστορικό δημαρχείο, ο κ. Κουκουδάκης επέδωσε στην πρέσβη Γκιλφόιλ το Μετάλλιο του Δήμου. Η βράβευση αυτή αποτελεί ένδειξη τιμής και βαθιάς ευγνωμοσύνης προς δύο Αμερικανούς φιλέλληνες, τους William Washington και George Jarvis, οι οποίοι προσέφεραν ουσιαστική βοήθεια στους Υδραίους αγωνιστές κατά τη διάρκεια του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα.
Η συνάντηση ανέδειξε τους ισχυρούς ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς που ενώνουν τις Ηνωμένες Πολιτείες με την Ύδρα. Η πρέσβης Γκιλφόιλ, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για την απαράμιλλη ομορφιά και την ιστορική βαρύτητα του νησιού, δήλωσε την πρόθεσή της να το επισκεφθεί ξανά σύντομα.
Η επίσκεψη της πρέσβης, η οποία έφτασε στο νησί με τη θαλαμηγό «Περσεφόνη», περιλάμβανε, πέραν της συνάντησης στο δημαρχείο, επίσκεψη στο τοπικό μουσείο και δείπνο σε γνωστό εστιατόριο. Η υποδοχή στο λιμάνι, με τη συμμετοχή κατοίκων ντυμένων με παραδοσιακές φορεσιές, και η έπαρση της αμερικανικής σημαίας, επιβεβαίωσαν τις θερμές σχέσεις και τον αμοιβαίο σεβασμό.