Ενημέρωση με ένα κλικ

Έκτακτα μέτρα για τον κίνδυνο πυρκαγιών: Σε θέση μάχης οι Ένοπλες Δυνάμεις

Περιπολίες, με θερμικές κάμερες και εναέρια μέσα, συστάσεις οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται η πυροσβεστική και οι Ένοπλες Δυνάμεις, με έκτακτα μέτρα προστασίας για των κίνδυνων εκδήλωσης πυρκαγιών, και περιπολίες με drones καθώς και περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.

​Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου, οι εποχούμενες περίπολοι είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες και ​έχουν ως σκοπό την αποτροπή. Διέρχονται από τους ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

Νέα μηνύματα 112 για εκκενώσεις στη Χίο – Ολονύχτια η μάχη με τις φλόγες -  CNN.gr

Ο κίνδυνος για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών θα είναι ακραίος σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν εξαιρετικά ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

Ήδη σε όλη την επικράτεια οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αναπτύξει εποχούμενες περιπολίες, ενώ επανδρώνουν και πυροφυλάκια.

​Οι εποχούμενες περίπολοι είναι εφοδιασμένες με θερμικές κάμερες και ​έχουν ως σκοπό την αποτροπή των πυρκαγιών. Διέρχονται από τους ορεινούς όγκους και συνδράμουν στην επιτήρηση.

Επιπλέον κατάλληλα μηχανήματα Μηχανικού (δηλαδή προωθητές γαιών, ισοπεδωτές και φορτωτές) βρίσκονται σε διασπορά (σε συγκεκριμένα σημεία) και σε ετοιμότητα κινήσεως εντός 20 λεπτών, εάν απαιτηθεί μαζί με τους αντίστοιχους φορείς για τη μεταφορά των.

Σημαντική συνδρομή του Στρατού στη μάχη κατά των πυρκαγιών (εικόνες) – Libre

Επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν:

  • Λεωφορεία (σε ετοιμότητα), με σκοπό τη συνδρομή σε ενδεχόμενο εντολής εκκένωσης πληθυσμού.
  • Αξιωματικό Σύνδεσμο στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ).
  • Ειδικά Τμήματα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΤΑΚ), Πεζοπόρα τμήματα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» και Ομάδες «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», εφόσον απαιτηθούν.
  • Εναέρια μέσα (αεροσκάφη – ελικόπτερα) για πυρόσβεση, όταν απαιτηθούν.

Την ίδια στιγμή η πυροσβεστική  καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

  1. Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως
  2. το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,
  3. η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,

iii. η χρήση υπαίθριων ψησταριών,

  1. το κάπνισμα μελισσών,
  2. η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.
  3. Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
  4. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com