Καιρός Πρωτομαγιά: Καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι και νέα πτώση της θερμοκρασίας
Άστατος θα είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα έχει ηλιοφάνεια, την ώρα που καταιγίδες αναμένονται σε ορισμένες περιοχές και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το meteo, προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια τμήματα, με βροχές και καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα με αυξημένο κίνδυνο πλημμυρικών επεισοδίων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς), 10 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 25 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 12 έως 17 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 13 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα ανατολικά τμήματα όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό την Πρωτομαγιά
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τους 25 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.
Αναλυτικά:
ΑΤΤΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και πιθανώς μα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες τοπικές βροχές ή όμβροι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βορειοανατολικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στην Κρήτη σποραδικές καταιγίδες, όπου θα είναι τοπικά ισχυρές από τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 και στη νότια Κρήτη έως 21 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ Καιρός: Νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές μέχρι και τις απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στην περιοχή του Καστελόριζου νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 με βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
Τσατραφύλλιας: Η εκτίμησή του για τον καιρό της Πρωτομαγιάς και τις επόμενες μέρες Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για καταιγίδες σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, αλλά και ηλιοφάνεια στα δυτικά την Πρωτομαγιά, με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Ο γνωστός μετεωρολόγος σημειώνει για τις επόμενες μέρες ότι είναι «καιρός να επιστρατεύσουμε τα κοντομάνικα».
«Πώς θα «πιάσουμε» τον Μάη;
- Με καταιγίδες σε Δωδεκάνησα και Κρήτη.
- Με θυελλώδεις βοριάδες μέσα στο Αιγαίο.
- Με ηλιοφάνεια και 25άρια στα δυτικά.
Για τη συνέχεια, καιρός να επιστρατεύσουμε τα κοντομάνικα», αναφέρει η σχετική ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις