Άστατος καιρός με ισχυρούς βοριάδες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας
Μετά την Πρωτομαγιά θεαματική αλλαγή του καιρού
Άστατος θα παραμένει ο καιρός και σήμερα Τετάρτη με ισχυρούς βοριάδες και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά οι τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο θα διατηρηθούν το επόμενο διήμερο, όπως και οι τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια με σχετικά χαμηλές τις θερμοκρασίες για την εποχή.
«Από την Παρασκευή και κυρίως το προσεχές ΣΚ θα έχουμε αισθητή εξασθένηση των ανέμων και προοδευτική άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, με μέγιστες τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα, περί τους 27 βαθμούς Κελσίου», γράφει ο μετεωρολόγος

Για σήμερα 30 Απριλίου 2025 γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια τους 22 με 24 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 20 και τοπικά στα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 21 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική, νεφώσεις με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Για την Πέμπτη 31 Απριλίου
Την Πέμπτη, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα βρέχει σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα έχει λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο, η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο.
Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και μέχρι το μεσημέρι τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Θα φτάσει στα δυτικά τους 26 με 27 βαθμούς, στα κεντρικά και βόρεια τους 23 με 25 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις