Κικίλιας: Νέες προσλήψεις από την επόμενη σεζόν
Προσλήψεις προσωπικού και ενίσχυση του εξοπλισμού του Λιμενικού.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κικίλιας όπου βρίσκεται εκεί από το πρωί της Τετάρτης, επισκέφθηκε το λιμάνι της Μυτιλήνης και τα πληρώματα των σκαφών του Λιμενικού Σώματος, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
Στη συνέχεια, συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων του νησιού. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, οι δήμαρχοι Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας και Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, αντιπεριφερειάρχες και συνεργάτες του, καθώς και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς.
Σε δηλώσεις του από το λιμάνι της Μυτιλήνης, ο Υπουργός εξήρε το έργο του Λιμενικού Σώματος:
«Οι άντρες και γυναίκες του Λιμενικού Σώματος υπηρετούν ύψιστη αποστολή. Φυλάνε τα θαλάσσια σύνορά μας, την ΑΟΖ μας, τα νησιά μας με ανιδιοτέλεια, επαγγελματισμό και πατριωτισμό. Και για αυτό χαίρουν της εκτίμησης και του σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας.»
Στα πληρώματά μας, στα σκάφη του Λιμενικού, στους ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια, επαγγελματισμό και πατριωτισμό φυλάνε τα θαλάσσια σύνορά μας, στην αποκλειστική οικονομική ζώνη μας, στα νησιά μας. Και αυτή είναι η πρωταρχική τους αποστολή. Γι’ αυτό χαίρουν εκτίμησης και σεβασμού όλης της ελληνικής κοινωνίας».
«Φυσικά», συνέχισε ο κ. Κικίλιας, «το Λιμενικό Σώμα έχει και άλλες αποστολές σε ό,τι έχει να κάνει με την ακτοπλοΐα, σε ό,τι έχει να κάνει με την ασφάλεια -που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ- στο κομμάτι του ελλιμενισμού και των αναχωρήσεων, την προστασία και εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού αλλά και τα νησιά μας που έχουν στρατηγικό πλεονέκτημα για εμάς».
Ιδιαίτερη αναφορά ο Υπουργός έκανε σε θέματα νησιωτικής πολιτικής, λέγοντας:
«Μην ξεχνάμε ότι εδώ είναι η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου και δεν θα μπορούσε, παρά μόνο εδώ, να είναι το πρώτο μου ταξίδι ως υπουργός Ναυτιλίας. Τα νησιά μας είναι στρατηγικό πλεονέκτημα για εμάς, είναι τα στολίδια μας, η αιχμή του δόρατος του τουρισμού μας. Και θέλω να πω με αυτήν την ευκαιρία ότι στα χρόνια τα οποία περάσαν, η Μυτιλήνη δεν πέρασε λίγα και το βορειοανατολικό Αιγαίο επίσης και όλα τα νησιά.
Είναι και η Χίος και προς τα κάτω, η Κως και τώρα αντιμετωπίζουν κι άλλες προκλήσεις όπως βλέπετε στη Ρόδο, στην Κρήτη, στη Γαύδο. Όμως το Λιμενικό Σώμα έχει ορκιστεί στη σημαία και την πατρίδα να υπερασπίζεται όλη αυτή την ακτογραμμή, τα 18.500 μίλια ακτογραμμής και θαλασσίων συνόρων».
Ο κ. Κικίλιας στη δήλωσή του εξήγγειλε ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος:
«Από εδώ, από τη Μυτιλήνη, είπε, προαναγγέλλω προσλήψεις για την επόμενη σεζόν σε ό,τι έχει να κάνει με το Λιμενικό Σώμα, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών.
Καθώς και ενίσχυση σε ό,τι έχει να κάνει με τον εξοπλισμό. Άρα, τις διαγωνιστικές διαδικασίες τις οποίες βρήκα, θα τις επιταχύνουμε προκειμένου να έχουμε και τα δύο μεγάλα σύγχρονα σκάφη που είναι προϊόν αυτών των διαδικασιών αλλά και ψηφιοποίηση των λιμεναρχείων.
Έχει έρθει η ώρα όλα τα λιμεναρχεία να περάσουν σε μια νέα εποχή και να εξυπηρετούν πιο σύγχρονα και αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας. Και να αποδεσμεύσουμε λιμενικούς από τα λιμεναρχεία για να βγουν έξω και να είναι στα λιμάνια».
Τέλος ο κ. Κικίλιας εξήγγειλε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα επιτάχυνση των διαδικασιών για κατασκευή νέου κτηρίου για το Λιμενικό Σώμα στη Μυτιλήνη.
Όπως είπε, «οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν εκκινήσει τη μελέτη για ένα νέο κτήριο. Θα ήθελα αυτές οι διαδικασίες να τρέχουν ανάλογα με τις ανάγκες οι οποίες υπάρχουν. Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Θα θέλαμε ένα καινούργιο κτήριο για το λιμεναρχείο και το Λιμενικό Σώμα και αυτό θα έχουμε».
Νωρίς το απόγευμα ο κ. Κικίλιας έχει προγραμματιστεί να πάρει μέρος σε θαλάσσια περιπολία με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις