Ενημέρωση με ένα κλικ

Νέα πτώση της θερμοκρασίας με θυελλώδεις βοριάδες – Συννεφιά και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας

Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σήμερα, ενώ ήδη από χθες ο καιρός θυμίζει φθινόπωρο για τα καλά, με το κρύο σε κάποιες περιοχές να είναι πιο τσουχτερό από τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή.

Για σήμερα θα πνέουν θυελλώδεις βοριάδες έως και 8 μποφόρ τοπικά στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν από αύριο και θα ενισχυθούν πάλι από την επόμενη βδομάδα, ενώ θα σημειωθούν και λίγες βροχές στα κεντρικά και βόρεια.

Από τη Δευτέρα ο καιρός φαίνεται να μαλακώνει και ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει.

Καιρός: Ο «Ωμέγα Εμποδιστής» φέρνει ψυχρές αέριες μάζες - Πότε πέφτει η θερμοκρασία (Video) - Documento

Για σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024 στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία. Στα δυτικά λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά στην Κρήτη 7 μποφόρ.. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7, πρόσκαιρα στα νότια μέχρι το μεσημέρι έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 5 έως 18-20, στη Θεσσαλία από 7 έως 21, στην Ήπειρο από 10 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 12 έως 25-27, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 14 έως 26 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου στην Κρήτη από 13 έως 20-21 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 22 και τοπικά έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Τοπικές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας - ΤΟ ΒΗΜΑ

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα θαλάσσια τμήματα του νότιου Ιονίου. Οι άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ. ΗΥ θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με λίγες ασθενείς τοπικές βροχές. Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες και από τις προμεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός σήμερα: Πέφτει κι άλλο η θερμοκρασία, 8 μποφόρ στο Αιγαίο – Αναλυτική πρόγνωση

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο κυρίως στα βόρεια, θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο αργά το βράδυ θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7, πρόσκαιρα στα νότια τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 17 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 21 με 23, στην νησιωτική χώρα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει