Ενημέρωση με ένα κλικ

Αλλαγή σκηνικού με ισχυρούς βοριάδες – Απότομη πτώση θερμοκρασίας από Δευτέρα

Έρχεται απότομη και ριζική αλλαγή του καιρού, με κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρές βροχές, με το φθινόπωρο να έρχεται για τα καλά να μας δείξει το πρόσωπο του, και τον Σεπτέμβρη να μας αποχαιρετά, κάνοντας τις ζακέτες και τα μπουφάν, απαραίτητο αξεσουάρ.

Τις τελευταίες καλοκαιρινές μέρες θα απολαύσουμε μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι, καθώς έρχεται μεταβολή του καιρού, με ισχυρούς βοριάδες και την θερμοκρασία να πέφτει απότομα από Δευτέρα σε χαμηλότερα επίπεδα από τα κανονικά

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτηση που έκανε στο Facebook σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32 με 33°C το Σάββατο στους 24 με 26°C της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα… Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού».

Νέα κακοκαιρία από Τρίτη: Βροχές και πτώση θερμοκρασίας μετά τα 24άρια – Τι  καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα
Καιρός: Αλλαγή σκηνικού και βοριάδες σύμφωνα με τη νεότερη πρόγνωση  Μαρουσάκη | in.gr

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«”ΑΠ’ ΤΑ ΨΗΛΑ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ”

ΜΙΑ ΣΥΝΗΘΗΣ, ΑΛΛΑ ΑΙΣΘΗΤΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΕΝΟΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΎ ΜΕΤΩΠΟΥ

Η πτώση της θερμοκρασίας από τους 32 με 33°C το Σάββατο στους 24 με 26°C της Δευτέρας θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα και θα επανέλθουμε κοντά στις κανονικές, ή λίγο κάτω από τις κανονικές τιμές για την εποχή.

Οι ενισχυμένοι βορειοδυτικοί άνεμοι σε Ιόνιο και Αιγαίο εντάσεως 7 με 8 μποφόρ μεταξύ Κυριακής και Δευτέρας θα είναι χαρακτηριστικό του καιρού και δεν αποκλείεται στα ΒΑ τα φαινόμενα να είναι ισχυρά».

Για σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα. Σχετικά αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους, κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά, τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 15 έως 32, στη Θεσσαλία από 17 έως 32, στην Ήπειρο από 13 έως 30, στη Στερεά από 16 έως 31, στην Πελοπόννησο από 13 έως 31, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 15 έως 33, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά του τμήματα κατά τόπους έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν πρόσκαιρα δυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Κακοκαιρία: Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας προς τους πολίτες -  Aftodioikisi.gr

Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, αίθριος καιρός με τοπικά περιορισμένες ορατότητες και ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα βόρεια νότιοι νοτιοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, αίθριος καιρός. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι στη νοτιοανατολική Πελοπόννησο και τα Κύθηρα δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ Archives - Σελίδα 3 από 5 - naxostimes.gr

Για το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου

Αίθριος καιρός σε όλη χώρα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες και κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια θα σχηματισθούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 29 με 31 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει