Ενημέρωση με ένα κλικ

Metron Analysis: Ανατροπή με την δεύτερη θέση στο ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κρατάει σταθερά την πρώτη θέση με την "ανατροπή έκπληξη" της Άννα Διαμαντοπούλου που βρίσκεται στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω στην τρίτη θέση τον Χάρη Δούκα.

Ταράζει τα νερά η δημοσκόπηση της Metron Analysis, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας “Τα Νέα” εν όψει της κάλπης για την αρχηγία του κόμματος της 6ης Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση φέρνει τα πάνω-κάτω, καθώς είναι η πρώτη έρευνα που εμφανίζει την Άννα Διαμαντοπούλου στη δεύτερη θέση, με τον Νίκο Ανδρουλάκη πρώτο, τον Χάρη Δούκα στην τρίτη θέση και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος στην τέταρτη και η Νάντια Γιαννακοπούλου με τον και ο Μιχάλη Κατρίνη να καταλαμβάνουν τις επόμενες δύο θέσεις.

Ειδικότερα, στην προτίμηση προέδρου στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μεταξύ όσων θα πάνε σίγουρα ή πιθανόν να πάνε να ψηφίσουν, οι υποψήφιοι αρχηγοί λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 28%
  • Άννα Διαμαντοπούλου 25%
  • Χάρης Δούκας 23%
  • Παύλος Γερουλάνος 16%
  • Νάντια Γιαννακοπούλου 4%
  • Μιχάλης Κατρίνης 3%
Η δημοσκόπηση που δείχνει τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με μεγάλη ανατροπή
δημοσκοπηση metron analysis, δημοσκόπηση metron analysis

Ανφορικά με τα όρια εκλογικής επιρροής τους,

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 24%,

Ο  Χάρης Δούκας στο 21%,

Η Άννα Διαμαντοπούλου στο 20%,

Ο Παύλος Γερουλάνος στο 14%,

Η Νάντια Γιαννακοπούλου στο 5% και

Ο Μιχάλης Κατρίνης στο 2%.

Όσον αφορά στο δεύτερο γύρο, στο σενάριο όπου η Άννα Διαμαντοπούλου αντιμετωπίζει τον Χάρη Δούκα, κερδίζει με 49%-45%, ενώ όταν ο Ανδρουλάκης αναμετράται με τον Δούκα, επικρατεί με 43%-41%.

Αντίστοιχα, ο Παύλος Γερουλάνος κερδίζει τον Χάρη Δούκα μόνο στο δείγμα της ευρύτερης εκλογικής επιρροής του ΠΑΣΟΚ με 43%-41%.

Στην παράσταση νίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος.

Ενδιαφέρον, άλλωστε, παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ψηφοφόρων σε σχέση με την πολιτική τους τοποθέτηση.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει ισχυρή στήριξη από τις κεντροαριστερές δυνάμεις, ενώ ο Χάρης Δούκας καταγράφει υψηλά ποσοστά μεταξύ των κεντροδεξιών ψηφοφόρων. Η Άννα Διαμαντοπούλου διατηρεί ισχυρές δυνάμεις τόσο στο κέντρο όσο και στα αριστερά.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει