Ενημέρωση με ένα κλικ

20.000 νέες θέσεις σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς

Σε ποιο ύψος φτάνει η επιδότηση και πότε αναμένεται η πρόσκληση σε Δήμους και ιδιώτες.

Στη δημιουργία 20.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς προχωρά το υπουργείο Εργασίας.

Η επιδότηση ανέρχεται έως 50% του συνολικού κόστους της εκάστοτε δομής παιδικής φροντίδας και καλύπτει κτιριακές υποδομές, εξωτερικούς χώρους και εξοπλισμό. Υπενθυμίζεται ότι με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του ΥΚΟΙΣΟ προβλέφθηκε η συμμετοχή όλων των Δήμων της χώρας.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται με ποσό 70 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Οικογένειας, η πρόσκληση σε Δήμους και ιδιώτες αναμένεται στο τέλος Οκτωβρίου.

Άρχισαν οι ηλεκτρονικές εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς - MamaMia.gr

Πανελλαδική επέκταση για τις «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Την ίδια στιγμή, προχωρά η πανελλαδική επέκταση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς». Το πρόγραμμα προβλέπει την κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων από 2 μηνών έως 2,5 ετών από πιστοποιημένους επιμελητές και υλοποιείται σε 62 Δήμους της χώρας.

Το κόστος του προγράμματος ανέρχεται σε 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η νέα πράξη για υλοποίηση σε όλους τους Δήμους της χώρας θα δημοσιευτεί προς το τέλος Οκτωβρίου.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει