Ενημέρωση με ένα κλικ

«Φεύγει η“Atena”έρχεται ο “Boris”» – Πτώση της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας φέρνει η νέα κακοκαιρία Boris ,από την Παρασκευή ξεκινούν τα φαινόμενα

Φαίνεται πως το καλοκαίρι μας έχει αποχαιρετήσει για τα καλά, αφού μετά την κακοκαιρία “Atena” που έπληξε σφοδρά την χώρα, από την Παρασκευή το σκηνικό του καιρού θα επηρεάσει ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που φέρνει την κακοκαιρία “Boris”

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες | News  24/7

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας τις επόμενες μέρες | News 24/7
Σε ανάρτησή του ο Γιώργος Τσατραφύλλιας μίλησε λεπτομερώς για το νέο κύμα κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» την χώρα και προειδοποίησε τους πολίτες για τα έντονα φαινόμενα που αναμένονται, με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

«Από την Παρασκευή ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό με το όνομα «BORIS» αναμένεται να φέρει νέο κύκλο βροχών και καταιγίδων κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Επιπλέον θα πέσει η θερμοκρασία 6-8 βαθμούς ενώ θα ενισχυθούν και οι άνεμοι οι οποίοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί με εντάσεις που θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καιρού η θερμοκρασία απο το Σ/Κ φαίνεται να διατηρείται σε Φθινοπωρινά επίπεδα», αναφέρει ο κ. Τσατραφύλλιας στην ανάρτησή του.

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024 ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής και στα δυτικά θα ξανασημειωθούν τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη , στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.

Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις, από το μεσημέρι όμως στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ το βράδυ στα βορειοδυτικά πιθανώς να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στα βόρεια τους 28 με 29 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 29 με 31 και τοπικά τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι – απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 5 μποφόρ, πρόσκαιρα στα νότια τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 20 έως 31-32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες σε νοτίων διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός : Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν - ΤΑ  ΝΕΑ
Την Παρασκευή

Στα δυτικά και βαθμιαία στη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες με εξασθένηση των φαινομένων το απόγευμα.

Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.Το απόγευμα στα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά τους 27 με 29, στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 30 και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 30 με 33 βαθμούς Κελσίου.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει