Ενημέρωση με ένα κλικ

Σήμερα η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του Κασσελάκη

Σήμερα, Κυριακή στις 10.00 θα γίνει η κρίσιμη ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, που κατέθεσαν χθες οι «87» (συνοδευόμενη από 100 υπογραφές)

Με μυστική ψηφοφορία κρίνεται σήμερα η πρόταση μομφής που κατέθεσε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ομάδα των «87» και υποστήριξε ο Παύλος Πολάκης, κατά του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Στη θυελλώδη συνεδρίαση, ο Παύλος Πολάκης ζήτησε εκλογή προέδρου, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του κόμματος αλλά δεν κατέθεσε πρόταση μομφής.

Η σημερινή ψηφοφορία θα είναι μυστική, καθώς 122 ψήφισαν υπέρ της μυστικής ψηφοφορίας και 90 υπέρ της φανερής, που υποστήριζε το «στρατόπεδο» Κασσελάκη.

Ο Στέφανος Κασσελάκη εμφανίστηκε εκνευρισμένος από την πολύωρη διαδικασία.

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα το πρωί η μυστική ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά του  Κασσελάκη – Η διαδικασία

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από την αίθουσα εκνευρισμένος λέγοντας: «Όταν αποφασίσετε πώς θα ψηφίσετε, για να ψηφίσετε, θα γυρίσω».

«Τώρα θα αποφασίσουν πώς θα ψηφίσουν για να ψηφίσουν», σχολίασε ο ίδιος σκωπτικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους. Όταν μάλιστα δημοσιογράφος τον ρώτησε «γιατί να είναι τρεις από κάθε άποψη και όχι ένας», είπε: «Για να σας απαντήσω, θέλω πρώτα να επιχειρηματολογήσουν τρία άτομα».

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε η ψηφοφορία να είναι ανοικτή και ονομαστική. Αντίθετα οι αμφισβητίες ήθελαν η ψηφοφορία να είναι μυστική και να στηθεί κάλπη. Καθώς υπήρχε διαφωνία επιχειρηματολόγησαν τρία άτομα από κάθε πτέρυγα για το πώς θα ψηφίσουν για να προκύψει η απόφαση για το πώς θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει