Η απόλυτη καλοκαιρινή συνταγή για γλυκό χωρίς ενοχές
Πανεύκολη συνταγή, πεντανόστιμη και μάλιστα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα ακόμα και από το πιο ωραίο γλυκό.. που μπορείς να σκεφτείς..
Πανεύκολη συνταγή, πεντανόστιμη παγωμένη, με φρούτα , με ξηρούς καρπούς και με σοκολάτα είναι το απόλυτο γλυκό που θα το τρως όλο το καλοκαίρι, χωρίς ενοχές, άσε που το πιθανότερο είναι να έχεις όλα τα υλικά πάντα στο σπίτι σου..!
Υλικά
1,5 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
2 κ.σ. μέλι
1 κούπα φράουλες, κομμένες στα 4 ή και άλλα φρούτα της αρεσκείας σας
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (προεραιτικά)
1 – 2 χούφτες αμύγδαλα ή γκρανόλα
Λίγη μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια (προεραιτικά)
Εκτέλεση
Στρώστε ένα ρηχό ταψί ένα αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ, ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, μαζί με το μέλι και το εκχύλισμα βανίλιας, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώστε το γιαούρτι καλά, πάνω σε όλη την επιφάνεια του αντικολλητικού χαρτιού, έτσι ώστε να έχει πάχος περίπου μισό εκατοστό. Πασπαλίστε με τα φρούτα, τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς ή την γκρανόλα αν θέλετε.
Τοποθετήστε το ταψί στην κατάψυξη για 3 ώρες, μέχρι το γιαούρτι να παγώσει καλά και να σκληρύνει.
Βγάζετε το ταψί από την κατάψυξη και κόβετε σε 16 περίπου μπάρες.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε τις μπάρες που δεν θα φάτε αμέσως σε μια σακούλα που κλείνει αεροστεγώς ή σε ένα κατάλληλο για την κατάψυξη τάπερ, το οποίο θα τοποθετήσετε ξανά στην κατάψυξη
Σημαντικό:
- Συντηρείται περίπου για 3 μήνες πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις μεγαλύτερη ποσότητα για να μην παιδεύεσαι τακτικά.. αν και μεταξύ μας δεν νομίζω να είναι παιδεμός..!
- Εννοείτε ότι το πάχος μπορείτε να το καθορίσετε εσείς ανάλογα τα γούστα σας
Βγάλτε την μπάρα από την κατάψυξη και αφήστε περίπου 5 λεπτά πριν αρχίσετε να την καταβροχθίζετε.. η απόλαυση θα είναι μεγαλύτερη
Καλή σας επιτυχία, καλή σας όρεξη και .. φάτε και μια μπαρίτσα και για μένα..