Ενημέρωση με ένα κλικ

WiFi τοποθετούνται στους σταθμούς του Μετρό – Πότε θα είναι προς χρήση

Μέχρι τα τέλη Ιουλίου οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση του ελεύθερου  Wi-Fi, καθώς ο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, θα εγκαινιάσει τον πρώτο σταθμό του μετρό που θα έχει Wi-Fi ενώ παράλληλα θα παρουσιάσει και το πλάνο των επόμενων κινήσεων.

Και από Σεπτέμβρη-Οκτώβρη θα αρχίσουν ακόμα περισσότεροι σταθμοί να αποκτούν free Wi-Fi.

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, διαβουλεύσεων και διάφορων δυσκολιών το έργο που χρόνια περίμεναν τόσο η κυβέρνηση, καθώς ήταν ψηλά στη λίστα αλλά και οι πολίτες φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά.

 

Αν και ακόμα δεν είναι γνωστό ποιος θα είναι αυτός ο πρώτος σταθμός, πληροφορίες λένε ότι θα είναι μεταξύ των στάσεων Αγίου Δημητρίου-Ελληνικό (κόκκινη γραμμή).

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΣΤΑΣΥ και υπουργείο Ψηφιακής υπεγράφη τον Φεβρουάριο του 2023, ωστόσο λόγω διάφορων δυσκολιών αλλά και επειδή δεν υπήρχε σαφές χρονοδιάγραμμα το έργο καθυστέρησε αρκετά.

Ωστόσο θετικό είναι ότι επιτέλους μπαίνει στις…ράγες. Ένα έργο που σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει ολοκληρωθεί και εδώ τα πράγματα προχωρούσαν με αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα το επόμενο διάστημα το υπουργείο Ψηφιακής έχει βάλει στα σκαριά το έργο για δίκτυα κινητής τηλεφωνίας (5G) στο μετρό αλλά και Wi-Fi στα λεωφορεία του ΟΣΥ.

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει