Ενημέρωση με ένα κλικ

Σημαιοφόροι ο Γ. Αντετοκούνμπο και η Αντ. Ντρισμπιώτη στην έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Ο Greek Freak αντέδρασε σαν μικρό παιδί πανηγυρίζοντας παρά την μεγάλη του σωματική καταπόνηση, μόλις του έγινε γνωστό.

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη δήλωσε υπερήφανη και συγκινημένη και μεταξύ άλλων είπε:

«Τέτοιες στιγμές τα όνειρα, οι προσδοκίες, οι κόποι και οι αγώνες μιας ζωής ολόκληρης αφιερωμένης στον Αθλητισμό περνούν αστραπιαία από το μυαλό, αλλά αμέσως οι ανάγκες της προετοιμασίας σε προσγειώνουν στις απαιτήσεις των ημερών που έρχονται.

Στο Παρίσι, όλα τα παιδιά της ελληνικής Ολυμπιακής αποστολής, θα κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε, ώστε για ακόμα μία φορά να σηκώσουμε ψηλά τα ελληνικά χρώματα»

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη σημαιοφόροι της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης - Antimedia

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες.

Ωστόσο, τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ολομέλεια αποφάσισε επίσης ομόφωνα, να προταθεί ο κ. Σπύρος Καπράλος, για πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, διεκδικώντας για δεύτερη φορά την ανανέωση της θητείας του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα είναι πάντα αυτή που μπαίνει πρώτη στο γήπεδο στην τελετή έναρξης, ως η χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει