Ενημέρωση με ένα κλικ

Το «παρών» θα δώσει η Εθνική μπάσκετ 16 χρόνια μετά, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Η αποστολή εξετελέσθη μιας και  η  Εθνική μπάσκετ προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και θα δώσει ξανά το «παρών» 16 χρόνια μετά, ύστερα από την  νίκη της επί της Κροατίας με 80-69.

Με 23 πόντους στο ματς, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν καθοριστικός για την Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας και θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Αυτή η νίκη έφερε δάκρυα συγκίνησης στον αγαπημένο όλων μας τον “Greek Freak”,  δείχνοντας πόσο πολύ ήθελε και ο ίδιος να βοηθήσει τη “γαλανόλευκη”.

Έτσι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι φαβορί για σημαιοφόρος της Ελλάδας στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς ο Μίλτος Τέντογλου αρνήθηκε την θέση.

Η επιλογή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ήταν ο Μίλτος Τεντόγλου: χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο, πρωταθλητής κόσμου και Ευρώπης ήταν απολύτως λογικό να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής κι ο άνθρωπος με τον οποίο θα ανοίξει η παρέλαση των αθλητών στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ωστόσο ο αντισυμβατικός Μίλτος ενημέρωσε την ΕΟΕ ότι δεν αποδέχεται την τιμητική πρόταση καθώς δεν θέλει να αποσπαστεί η προσοχή του από την προετοιμασία για τους Αγώνες και δεδομένου ότι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής περνά από μια σχετική ταλαιπωρία θα ήθελε να το αποφύγει.

Δεδομένου ότι Πετρούνιας και Κορακάκη έχουν υπάρξει σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ενώ ο Ντούσκος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος στο ταξίδι της φλόγας για το Παρίσι, πλέον αυτός που φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο Greek Freak είναι ένας σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, ενώ η πορεία της ζωής του είναι ένα λαμπρό παράδειγμα του τι μπορεί να καταφέρει κάποιος και σίγουρα η πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες αν συνοδευτεί με αυτήν την τιμή θα κάνει αυτήν εμπειρία ακόμη πιο ξεχωριστή.

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει