Ενημέρωση με ένα κλικ

Στα δίχτυα της εφορίας ο Αντώνης Ρέμος -Δεσμεύτηκαν κινητά και ακίνητα

Πως έπεσε στα δίχτυα των αρχών για φοροδιαφυγή 1,5 εκατ. ευρώ

Στο μικροσκόπιο των Αρχών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος βρίσκεται ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος αρνείται τη φοροδιαφυγή και ενημερώνει πως θα προσκομίσει στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Η έρευνα της Αρχής εντόπισε τη φοροδιαφυγή του τραγουδιστή, μετά από πολύμηνη έρευνα και  προχώρησε σε δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του τραγουδιστή, προσωπικών λογαριασμών, λογαριασμών της επίμαχης εταιρείας, σκαφών αλλά και τραπεζικών θυρίδων.

Μάλιστα, με διάταξη του επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος, Χαρ. Βουρλιώτη, ζητήθηκε  η δέσμευση κάθε περιουσιακού στοιχείου του καλλιτέχνη μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ, έως ότου η υπόθεση διαλευκανθεί.

Στο πόρισμα της Αρχής γίνεται αναφορά στις χαμηλές φορολογικές δηλώσεις που έχει υποβάλει ο τραγουδιστής και ειδικότερα φέρεται ότι την τελευταία πενταετία στις δηλώσεις του καταγράφεται εισόδημα περίπου 50.000 ευρώ ετησίως.

Το ύψος του ποσού φάνηκε ύποπτο στους ελεγκτές της Αρχής, καθώς θεωρείται ιδιαιτέρως χαμηλό για τέτοιου μεγέθους καλλιτέχνη.

Στον φάκελο περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι ελεγκτές και μαζί με το πόρισμα της Αρχής έχουν παραδοθεί ήδη στον Οικονομικό Εισαγγελέα και σύμφωνα με πληροφορίες διενεργεί έρευνα για την υπόθεση αυτή. Όπως έγινε επίσης γνωστό, η έρευνα της Οικονομικής Εισαγγελίας θα επεκταθεί και στους συνεργάτες του.

Παράλληλα, ερευνάται από τις διωκτικές και ελεγκτικές αρχές εάν έχουν διαπραχθεί αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η φοροδιαφυγή του τραγουδιστή δεν φαίνεται να είναι  από τον χώρο του θεάματος και της πίστας αλλά από εταιρεία που έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται μία από τις συναλλαγές της εταιρείας πριν από λίγο καιρό φέρεται να χτύπησε «καμπανάκι» στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ανεξάρτητης αρχής. Από την έρευνα που ακολούθησε φέρεται να διαπιστώθηκαν κινήσεις λογαριασμών της εταιρείας προς άλλες εταιρείες οι οποίες κρίθηκαν ως ύποπτες.

Ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος μέσω των δικηγόρων του απάντησε σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση φοροδιαφυγής, λέγοντας ότι δεν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις.

 

Ο καλλιτέχνης με ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω των δικηγόρων του αναφέρει:

«Με λύπη και εύλογη απορία πληροφορήθηκα ότι η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εγκληματικής Περιουσίας δέσμευσε κάθε κινητή και ακίνητη περιουσία μου, επειδή ενδεχομένως έχω διαπράξει το αδίκημα της φοροδιαφυγής. Η λύπη μου είναι απόρροια ότι διαρρέεται παρανόμως στα Μέσα Ενημέρωσης μια απόρρητη δικονομική διαδικασία και έτσι με εκθέτουν, η δε απορία μου συνίσταται στο ότι ποτέ δεν κλήθηκα από την άνω Αρχή να δώσω εξηγήσεις και να προσκομίσω στοιχεία, που θα αποδείκνυαν ότι δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται, ώστε να αποτινάξω οποιαδήποτε μομφή σε βάρος μου».

 

Διαβάστε εδώ περισσότερα άρθρα

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει